Het Algerijnse leger heeft ten oosten van de hoofdstad Algiers de leider van de terreurgroep Jund al-Khilafa gedood, die zelf in september de ontvoering en executie van de Franse toerist Hervé Gourdel had opgeëist, zo heeft het station Nahar TV gemeld. Het leger heeft het bericht ondertussen officieel bevestigd.

Volgens de televisiezender is Abdelmalek Gouri samen met twee andere jihadisten gedood in Sidi Daoud, 80 kilometer ten oosten van Algiers. Zijn jihadistengroep heeft banden met de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Zaterdag maakte het Algerijnse leger bekend tijdens een operatie in Sidi Daoud drie jihadisten te hebben omgebracht. Onder hen was een "gevaarlijke terrorist" die sinds 1995 werd gezocht, vanaf dat moment werd ook Abdelmalek Gouri opgespoord. (Belga/WB)

Het Algerijnse leger heeft ten oosten van de hoofdstad Algiers de leider van de terreurgroep Jund al-Khilafa gedood, die zelf in september de ontvoering en executie van de Franse toerist Hervé Gourdel had opgeëist, zo heeft het station Nahar TV gemeld. Het leger heeft het bericht ondertussen officieel bevestigd.Volgens de televisiezender is Abdelmalek Gouri samen met twee andere jihadisten gedood in Sidi Daoud, 80 kilometer ten oosten van Algiers. Zijn jihadistengroep heeft banden met de extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Zaterdag maakte het Algerijnse leger bekend tijdens een operatie in Sidi Daoud drie jihadisten te hebben omgebracht. Onder hen was een "gevaarlijke terrorist" die sinds 1995 werd gezocht, vanaf dat moment werd ook Abdelmalek Gouri opgespoord. (Belga/WB)