Het parlement benoemde Bensalah dinsdag tot interim-president na het ontslag van Abdelaziz Bouteflika. Volgens de grondwet moest het interim-staatshoofd, tot voorheen voorzitter van het Hogerhuis, binnen de negentig dagen verkiezingen voor het hoogste ambt uitschrijven.

Bensalah heeft het decreet daartoe dinsdag ondertekend, zo meldde het Algerijnse persbureau APS.

Het leger kondigde aan de politieke overgangsfase te zullen "begeleiden". De militairen zullen de voorbereidingen van de stembusslag kritisch overzien, zei legerleider Ahmed Gaid Salah woensdag.

In de hoofdstad Algiers zijn woensdag opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen Bensalah in wie ze een vertegenwoordiger van het vroegere regime zien.

Het parlement benoemde Bensalah dinsdag tot interim-president na het ontslag van Abdelaziz Bouteflika. Volgens de grondwet moest het interim-staatshoofd, tot voorheen voorzitter van het Hogerhuis, binnen de negentig dagen verkiezingen voor het hoogste ambt uitschrijven. Bensalah heeft het decreet daartoe dinsdag ondertekend, zo meldde het Algerijnse persbureau APS. Het leger kondigde aan de politieke overgangsfase te zullen "begeleiden". De militairen zullen de voorbereidingen van de stembusslag kritisch overzien, zei legerleider Ahmed Gaid Salah woensdag. In de hoofdstad Algiers zijn woensdag opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen Bensalah in wie ze een vertegenwoordiger van het vroegere regime zien.