De bijeenkomst zou donderdag plaatsvinden, zei een VN-woordvoerder dinsdag in New York. Maandag hadden de VS in de Veiligheidsraad al een resolutie geblokkeerd, die de beslissing van president Donald Trump over de erkenning van Jeruzalem moest ongedaan maken.

Alle veertien andere leden van de VN-Veiligheidsraad hadden ingestemd met het door Egypte ingediende ontwerp. De ontwerptekst repte niet rechtstreeks over de VS of president Trump, maar hield het bij een 'betreuren' van 'recente beslissingen met betrekking tot het statuut van Jeruzalem'. Israël prees het resultaat van de stemming, de Palestijnen noemden het 'onaanvaardbaar'.

Of de Algemene Vergadering over exact dezelfde resolutie of een gewijzigde tekst zal stemmen, staat nog niet vast. In de Algemene Vergadering heeft elk lid van de Verenigde Naties een stem, er is geen vetorecht. Daarom geldt een goedkeuring van de resolutie in geval van een stemming als 'waarschijnlijk'. Ze zou dan wel niet volkenrechtelijk bindend zijn.

De bijeenkomst zou donderdag plaatsvinden, zei een VN-woordvoerder dinsdag in New York. Maandag hadden de VS in de Veiligheidsraad al een resolutie geblokkeerd, die de beslissing van president Donald Trump over de erkenning van Jeruzalem moest ongedaan maken.Alle veertien andere leden van de VN-Veiligheidsraad hadden ingestemd met het door Egypte ingediende ontwerp. De ontwerptekst repte niet rechtstreeks over de VS of president Trump, maar hield het bij een 'betreuren' van 'recente beslissingen met betrekking tot het statuut van Jeruzalem'. Israël prees het resultaat van de stemming, de Palestijnen noemden het 'onaanvaardbaar'. Of de Algemene Vergadering over exact dezelfde resolutie of een gewijzigde tekst zal stemmen, staat nog niet vast. In de Algemene Vergadering heeft elk lid van de Verenigde Naties een stem, er is geen vetorecht. Daarom geldt een goedkeuring van de resolutie in geval van een stemming als 'waarschijnlijk'. Ze zou dan wel niet volkenrechtelijk bindend zijn.