Tot voor kort had Navalny problemen met het herkennen van mensen en praten. "Dat dreef me tot wanhoop, omdat ik eigenlijk begreep wat de dokter wilde, maar ik wist niet waar ik de woorden vandaan moest halen."

Volgens zijn eigen account verwacht Navalny nog een lange weg naar herstel. De telefoon voelt als een steen in mijn hand, schreef hij. "En mezelf water inschenken is een echte show." De post ontving binnen een paar minuten meer dan 200.000 likes.

Navalny wordt sinds 22 augustus in het Berlijnse Charité-ziekenhuis behandeld voor de gevolgen van een vergiftiging met een novitsjok-zenuwgif. Hij lag wekenlang in een kunstmatige coma.

Tot voor kort had Navalny problemen met het herkennen van mensen en praten. "Dat dreef me tot wanhoop, omdat ik eigenlijk begreep wat de dokter wilde, maar ik wist niet waar ik de woorden vandaan moest halen." Volgens zijn eigen account verwacht Navalny nog een lange weg naar herstel. De telefoon voelt als een steen in mijn hand, schreef hij. "En mezelf water inschenken is een echte show." De post ontving binnen een paar minuten meer dan 200.000 likes. Navalny wordt sinds 22 augustus in het Berlijnse Charité-ziekenhuis behandeld voor de gevolgen van een vergiftiging met een novitsjok-zenuwgif. Hij lag wekenlang in een kunstmatige coma.