Tot 1 november geldt nog een overgangsperiode. Wie niet in orde is, zal dan enkel een waarschuwing zal krijgen. Vanaf 1 november 2012 zullen effectief boetes (11 euro) worden uitgeschreven.

Het testen op zich is geen verplichting, bestuurders moeten bij een controle gewoon een ongebruikte alcoholtester kunnen voorleggen. De alcoholtesters zijn verkrijgbaar in autospeciaalzaken en apothekers (2 euro per stuk) en moeten voorzien zijn van de vermelding 'NF' (Norme Française). Naast de chemische testers bestaan er ook elektronische, maar die zijn duurder. De testers blijven ongeveer twee jaar geldig.

Met de alcoholtester kan een bestuurder zelf het alcoholgehalte in zijn bloed testen. De toegestane limiet bedraagt in Frankrijk 0,5 promille voor particulieren. Met de maatregel hoopt de regering het aantal dodelijke ongevallen door alcoholgebruik terug te dringen. (KVDA)

Tot 1 november geldt nog een overgangsperiode. Wie niet in orde is, zal dan enkel een waarschuwing zal krijgen. Vanaf 1 november 2012 zullen effectief boetes (11 euro) worden uitgeschreven. Het testen op zich is geen verplichting, bestuurders moeten bij een controle gewoon een ongebruikte alcoholtester kunnen voorleggen. De alcoholtesters zijn verkrijgbaar in autospeciaalzaken en apothekers (2 euro per stuk) en moeten voorzien zijn van de vermelding 'NF' (Norme Française). Naast de chemische testers bestaan er ook elektronische, maar die zijn duurder. De testers blijven ongeveer twee jaar geldig. Met de alcoholtester kan een bestuurder zelf het alcoholgehalte in zijn bloed testen. De toegestane limiet bedraagt in Frankrijk 0,5 promille voor particulieren. Met de maatregel hoopt de regering het aantal dodelijke ongevallen door alcoholgebruik terug te dringen. (KVDA)