Hisham Zaazou, de Egyptische minister van Toerisme laat in de krant The Telegraph weten dat toeristen die alcohol drinken of vrouwen die bikini's dragen absoluut welkom zijn. Egypte wil de lokale reissector, die nog steeds te lijden heeft onder de naweeën van de Arabische Lente, een stevige boost geven.

"Wij zijn het niet eens met de vernietigende commentaren van radicale salafistische moslims die een verbod op alcohol willen en vrouwen willen verplichten om badpakken te dragen", zegt minister Hisham Zaazou, die zelf geen lid van de Moslimbroeders is.

"We hebben gesprekken gehad met deze salafistische groeperingen en ze begrijpen nu beter het belang van het toerisme voor de Egyptische economie. Maar je hebt nu eenmaal individuen die onafhankelijk van de regering radicale meningen verkondigen", verduidelijkt Hisham Zaazou.

Live-beelden op toeristische websites

Voor de Arabische Lente in 2011 Egypte bereikte, was toerisme goed voor meer dan een tiende van de nationale inkomsten. In 2010 ontving het land nog 14.7 miljoen bezoekers. Een jaar later was dat aantal gedaald naar 9.8 miljoen toeristen. Maar volgens Zaazou steeg dat aantal opnieuw lichtjes in 2012, tot 11.5 miljoen.

Om te bewijzen dat Egypte echt wel veilig is, heeft het ministerie van Toerisme camera's laten installeren in de belangrijkste resorts. Deze continue streaming van live-beelden op toeristische websites moet aantonen dat het land weer klaar is voor het toerisme. "Op termijn willen we deze beelden projecteren op grote schermen op pleinen in Parijs en New York", aldus Hisham Zaazou.

Egypte streeft ernaar 30 miljoen bezoekers te ontvangen in 2022.

Hisham Zaazou, de Egyptische minister van Toerisme laat in de krant The Telegraph weten dat toeristen die alcohol drinken of vrouwen die bikini's dragen absoluut welkom zijn. Egypte wil de lokale reissector, die nog steeds te lijden heeft onder de naweeën van de Arabische Lente, een stevige boost geven."Wij zijn het niet eens met de vernietigende commentaren van radicale salafistische moslims die een verbod op alcohol willen en vrouwen willen verplichten om badpakken te dragen", zegt minister Hisham Zaazou, die zelf geen lid van de Moslimbroeders is. "We hebben gesprekken gehad met deze salafistische groeperingen en ze begrijpen nu beter het belang van het toerisme voor de Egyptische economie. Maar je hebt nu eenmaal individuen die onafhankelijk van de regering radicale meningen verkondigen", verduidelijkt Hisham Zaazou. Live-beelden op toeristische websites Voor de Arabische Lente in 2011 Egypte bereikte, was toerisme goed voor meer dan een tiende van de nationale inkomsten. In 2010 ontving het land nog 14.7 miljoen bezoekers. Een jaar later was dat aantal gedaald naar 9.8 miljoen toeristen. Maar volgens Zaazou steeg dat aantal opnieuw lichtjes in 2012, tot 11.5 miljoen. Om te bewijzen dat Egypte echt wel veilig is, heeft het ministerie van Toerisme camera's laten installeren in de belangrijkste resorts. Deze continue streaming van live-beelden op toeristische websites moet aantonen dat het land weer klaar is voor het toerisme. "Op termijn willen we deze beelden projecteren op grote schermen op pleinen in Parijs en New York", aldus Hisham Zaazou. Egypte streeft ernaar 30 miljoen bezoekers te ontvangen in 2022.