Al zeker 160 doden aan Palestijnse zijde in conflict met Israël

© Belga

Na de Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zijn al zeker 160 Palestijnse slachtoffers geteld. Dat meldt  Al Jazeera op basis van medische bronnen. Eerder sprak het ministerie van Volksgezondheid over 22 doden.

Nog volgens Al Jazeera zouden er al ruim 1.000 gewonden in ziekenhuizen zijn opgenomen sinds zaterdagochtend. Het Israëlische leger bombardeert doelen van Hamas na een grote aanval op Israël, waar Hamas duizenden raketten op heeft afgevuurd.

Het Palestijnse leger meldde eerder dat zeventien militaire installaties en vier commandocentra van het islamistische Hamas, dat de Gazastrook regeert, waren aangevallen. Hamas wordt door Israël, de EU en de VS geclassificeerd als terroristische organisatie.

Bij een verrassingsaanval hadden Palestijnse militanten zaterdagochtend enkele duizenden raketten op Israël afgevuurd. Daarnaast drongen schutters Israëlisch grondgebied binnen via land, de lucht en over zee. Hamas sprak van een ‘militaire operatie’ tegen Israël. Daarbij vielen ook al tientallen dodelijke slachtoffers.

Partner Content