Ayman al-Zawahiri is aangesteld als nieuwe leider van het terroristische netwerk al-Qaeda. Hij volgt daarmee Osama Bin Laden op.

Dat laat al-Qaida donderdag weten via een boodschap op het internet. Bin Laden werd begin mei door een Amerikaans commando in Pakistan om het leven gebracht.

Zawahiri was jarenlang de nummer 2 van het netwerk en de rechterhand van Bin Laden. Hij kroont zich nu tot leider van het terreurnetwerk.

Sinds de dood van Osama Bin Laden verhoogde de Amerikaanse FBI het bedrag op het hoofd van de Egyptenaar van 5 miljoen dollar naar 25 miljoen dollar voor de gouden tip die de speurders naar hem kan leiden.

Met de aankondiging van hun nieuwe topman verklaarde al-Qaeda ook dat het de heilige oorlog tegen de VS en Israël zal voortzetten. "al-Qaeda zal de 'jihad tegen de afvalligen', met de VS en Israël op kop, voortzetten." (Belga/INM)

Ayman al-Zawahiri is aangesteld als nieuwe leider van het terroristische netwerk al-Qaeda. Hij volgt daarmee Osama Bin Laden op. Dat laat al-Qaida donderdag weten via een boodschap op het internet. Bin Laden werd begin mei door een Amerikaans commando in Pakistan om het leven gebracht. Zawahiri was jarenlang de nummer 2 van het netwerk en de rechterhand van Bin Laden. Hij kroont zich nu tot leider van het terreurnetwerk. Sinds de dood van Osama Bin Laden verhoogde de Amerikaanse FBI het bedrag op het hoofd van de Egyptenaar van 5 miljoen dollar naar 25 miljoen dollar voor de gouden tip die de speurders naar hem kan leiden. Met de aankondiging van hun nieuwe topman verklaarde al-Qaeda ook dat het de heilige oorlog tegen de VS en Israël zal voortzetten. "al-Qaeda zal de 'jihad tegen de afvalligen', met de VS en Israël op kop, voortzetten." (Belga/INM)