Dat meldt een woordvoerder van Al-Shababvrijdag.

Daarnaast ontkent de islamistische terroristische organisatie ook dat er hongersnood heerst in Somalië, zoals de VN onlangs gezegd heeft. De VN is een van de organisaties die niet welkom zijn.

'De groepen die in het verleden niet welkom waren, mogen ook nu niet werken in de gebieden die wij controleren', aldus sjeik Ali Mohamud Rage op de Somalische radio.

In 2009 werden verschillende hulporganisaties geweerd door Al-Shabab, waaronder dus het voedselprogramma van de VN. Zij bleef echter wel actief in de hoofdstad Mogadishu.

'Er is wel degelijk sprake van een droogte in Somalië, maar niet van hongersnood zoals door de VN beweerd wordt. Die stelling is 100 procent foutief', zo luidt het bij de woordvoerder. (Belga/SD)

Dat meldt een woordvoerder van Al-Shababvrijdag. Daarnaast ontkent de islamistische terroristische organisatie ook dat er hongersnood heerst in Somalië, zoals de VN onlangs gezegd heeft. De VN is een van de organisaties die niet welkom zijn. 'De groepen die in het verleden niet welkom waren, mogen ook nu niet werken in de gebieden die wij controleren', aldus sjeik Ali Mohamud Rage op de Somalische radio. In 2009 werden verschillende hulporganisaties geweerd door Al-Shabab, waaronder dus het voedselprogramma van de VN. Zij bleef echter wel actief in de hoofdstad Mogadishu. 'Er is wel degelijk sprake van een droogte in Somalië, maar niet van hongersnood zoals door de VN beweerd wordt. Die stelling is 100 procent foutief', zo luidt het bij de woordvoerder. (Belga/SD)