De terroristen begonnen de aanval door een voertuig vol met explosieven tot ontploffing te brengen, waarop het tot een vuurgevecht kwam. Al-Shabaab zelf laat op de eigen radiozender weten dat het vijftien soldaten doodde en militair materiaal bemachtigde, maar de groep staat erom bekend het aantal slachtoffers te overdrijven. Intussen heeft het Somalische leger de controle op de Bar-Sangunibasis, in de zuidelijke provincie Neder-Juba, heroverd.

Bij de aanval zijn 73 terroristen omgebracht. Dat heeft de plaatselijke minister van Veiligheid, Abdirashid Hassan Abdinur, gezegd aan staatszender Radio Mogadishu. Eerder meldde een legergeneraal zeker negentien doden, twaalf terroristen en zeven soldaten. Intussen heeft het Somalische leger de controle op de Bar-Sangunibasis, in de zuidelijke provincie Neder-Juba, heroverd.

Eerder deze week voerde al-Shabaab nog een aanslag uit op een luxehotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij kwamen 21 mensen om.

De terroristen begonnen de aanval door een voertuig vol met explosieven tot ontploffing te brengen, waarop het tot een vuurgevecht kwam. Al-Shabaab zelf laat op de eigen radiozender weten dat het vijftien soldaten doodde en militair materiaal bemachtigde, maar de groep staat erom bekend het aantal slachtoffers te overdrijven. Intussen heeft het Somalische leger de controle op de Bar-Sangunibasis, in de zuidelijke provincie Neder-Juba, heroverd.Bij de aanval zijn 73 terroristen omgebracht. Dat heeft de plaatselijke minister van Veiligheid, Abdirashid Hassan Abdinur, gezegd aan staatszender Radio Mogadishu. Eerder meldde een legergeneraal zeker negentien doden, twaalf terroristen en zeven soldaten. Intussen heeft het Somalische leger de controle op de Bar-Sangunibasis, in de zuidelijke provincie Neder-Juba, heroverd.Eerder deze week voerde al-Shabaab nog een aanslag uit op een luxehotel in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij kwamen 21 mensen om.