Volgens de leider van de terreurgroep stonden de Verenigde Staten de maker van Innocence of Muslims toe de film te maken omdat het zou vallen onder de vrijheid van meningsuiting.

Trailer

Maar 'dat vrijheidsrecht weerhield Washington er niet van islamitische gevangenen te martelen', zegt de opvolger van Osama bin Laden in een audioboodschap. De boodschap werd uitgebracht door As-Sahab, de pr-afdeling van Al-Qa'ida, en verscheen op radicaalislamitische websites.

Nadat een trailer van de film Innocence of Muslims op internet verscheen, hadden er gewelddadige protesten plaats in verschillende Arabische landen. Bij rellen in de Libische stad Benghazi kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie medewerkers om het leven.

Moslims

De maker van de film is de Amerikaans-Egyptische Nakoula Basseley Nakoula. Hij zou boos zijn over de manier waarop moslims christenen in zijn thuisland behandelen.

Eind september werd Nakoula opgepakt. Hij is eerder veroordeeld vanwege bankfraude. (Shari Deira / Elsevier)

Volgens de leider van de terreurgroep stonden de Verenigde Staten de maker van Innocence of Muslims toe de film te maken omdat het zou vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Trailer Maar 'dat vrijheidsrecht weerhield Washington er niet van islamitische gevangenen te martelen', zegt de opvolger van Osama bin Laden in een audioboodschap. De boodschap werd uitgebracht door As-Sahab, de pr-afdeling van Al-Qa'ida, en verscheen op radicaalislamitische websites. Nadat een trailer van de film Innocence of Muslims op internet verscheen, hadden er gewelddadige protesten plaats in verschillende Arabische landen. Bij rellen in de Libische stad Benghazi kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie medewerkers om het leven. Moslims De maker van de film is de Amerikaans-Egyptische Nakoula Basseley Nakoula. Hij zou boos zijn over de manier waarop moslims christenen in zijn thuisland behandelen. Eind september werd Nakoula opgepakt. Hij is eerder veroordeeld vanwege bankfraude. (Shari Deira / Elsevier)