Al-Qaida doodt in Jemen twee verdachten van hekserij

Hadramout, Jemen © Reuters

In Jemen zijn twee personen doodgeschoten door al-Qaida omdat ze verdacht werden van hekserij. Sinds de verzwakking van de centrale macht in 2011 staat al-Qaida erg sterk in het zuiden van het land.

Twee mensen in het zuidoosten van Jemen zijn doodgeschoten door leden van al-Qaida. Ze werden verdacht van hekserij en tovenarij, praktijken die verboden worden door de islam. Dat meldt een bron binnen de veiligheid.

De twee werden vermoord in Chehr, een stadje in Hadramout. Eerst werd Omar Abdelhafeh neergeschoten van op een motor. Enkele uren later onderging Saïd al-Hadhrami hetzelfde lot. De twee werden recent nog bedreigd door al-Qaida, die hen ervan beschuldigden zich bezig te houden met hekserij en tovenarij.

Al-Qaida staat sinds de verzwakking van de centrale macht in 2011 enorm sterk in het zuiden van Jemen. Buiten aanslagen tegen de politie en het leger, zijn mensen die beschuldigd worden van homoseksualiteit en hekserij de laatste jaren meer en meer het doelwit van de terroristische organisatie. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content