Dat meldt SITE, een Amerikaans centrum dat extremistische websites observeert.

De cartoons waren vijf jaar geleden aanleiding voor jihadisten om de redactie van het blad in Parijs binnen te vallen en twaalf mensen te doden. De moordende raid op Charlie Hebdo 'was geen eenmalig incident', waarschuwde de jihadistische organisatie volgens SITE. Al Qaeda verwees naar de 'heroïsche broers Kouachi' die de aanslag hadden gepleegd. Ze eisten hun aanslag ook op in naam van Al Qaeda in Jemen, vooraleer ze door de ordediensten werden gedood.

Volgens de terreurorganisatie heeft de Franse president Emmanuel Macron het licht op groen gezet voor de heruitgave van de cartoons. 'Als uw vrijheid van meningsuiting geen enkele limiet respecteert, bereid u dan voor om u te confronteren met de vrijheid van onze acties', aldus nog de organisatie in een publicatie op 11 september, dezelfde datum als toen de groep in 2001 de aanslagen in de VS pleegde.

Nog volgens SITE had een medium met banden aan terreurgroep Islamitische Staat begin september al gedreigd met represailles tegen Charlie Hebdo, na de heruitgave van de cartoons.

Het satirische blad publiceerde de cartoons opnieuw naar aanleiding van het proces over de aanslag. Dat proces is gestart op 2 september in Parijs. In totaal vielen daarbij zeventien dodelijke slachtoffers. Ook drie islamistische daders werden doodgeschoten. (

Dat meldt SITE, een Amerikaans centrum dat extremistische websites observeert. De cartoons waren vijf jaar geleden aanleiding voor jihadisten om de redactie van het blad in Parijs binnen te vallen en twaalf mensen te doden. De moordende raid op Charlie Hebdo 'was geen eenmalig incident', waarschuwde de jihadistische organisatie volgens SITE. Al Qaeda verwees naar de 'heroïsche broers Kouachi' die de aanslag hadden gepleegd. Ze eisten hun aanslag ook op in naam van Al Qaeda in Jemen, vooraleer ze door de ordediensten werden gedood. Volgens de terreurorganisatie heeft de Franse president Emmanuel Macron het licht op groen gezet voor de heruitgave van de cartoons. 'Als uw vrijheid van meningsuiting geen enkele limiet respecteert, bereid u dan voor om u te confronteren met de vrijheid van onze acties', aldus nog de organisatie in een publicatie op 11 september, dezelfde datum als toen de groep in 2001 de aanslagen in de VS pleegde. Nog volgens SITE had een medium met banden aan terreurgroep Islamitische Staat begin september al gedreigd met represailles tegen Charlie Hebdo, na de heruitgave van de cartoons. Het satirische blad publiceerde de cartoons opnieuw naar aanleiding van het proces over de aanslag. Dat proces is gestart op 2 september in Parijs. In totaal vielen daarbij zeventien dodelijke slachtoffers. Ook drie islamistische daders werden doodgeschoten. (