Al-Qaeda heeft minstens 300 gevangenen bevrijd na een raid op de gevangenis van Al Mukalla in het zuiden van Jemen. Dat meldt persagentschap Agence France-Presse (AFP). Onder de gevangenen zou een leider van de terreurgroep - Khaled Batarfi - zijn, schrijft Belga.

Jemen, het armste land in het Midden-Oosten, is de zoveelste staat in de regio die in chaos wordt gestort. Het land werd al geregeld geteisterd door aanslagen van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAS), met recent ook een driedubbele bomaanslag door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) waarbij minstens 140 doden vielen. In het zuiden van Jemen is er dan weer separatistische onrust.

Saudi-Arabië grijpt in

Tot slot is de stabiliteit helemaal zoek sinds de opmars van de sjiitische houthi-rebellen en de - ondertussen internationale - reactie daarop. De houthi's eisten onder andere een nieuwe regering met een betere vertegenwoordiging van de verschillende facties in het land.

De houthi's namen de hoofdstad Sanaa en gebieden in het noorden en later ook het centrum en westen - waar al-Qaeda actief is - in. Toen ze hun opmars wilden voortzetten in de strategische zuidelijke havenstad Aden, waar president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi zijn toevlucht zocht, greep Saudi-Arabië geruggensteund door een internationale coalitie in.

Vluchtelingenkamp geraakt

Desondanks bereikten de rebellen het centrum van Aden. Ondertussen echter teruggedrongen door de luchtaanvallen van het buurland. Die luchtaanvallen hebben eerder deze week in het noorden van Jemen een vluchtelingenkamp geraakt waarbij minstens 29 mensen omkwamen en 41 gewonden vielen onder wie veertien kinderen en elf vrouwen, zo bericht Human Rights Watch. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde dat een medische faciliteit in het kamp, een lokale markt en een brug geraakt werden.

Al-Qaeda heeft minstens 300 gevangenen bevrijd na een raid op de gevangenis van Al Mukalla in het zuiden van Jemen. Dat meldt persagentschap Agence France-Presse (AFP). Onder de gevangenen zou een leider van de terreurgroep - Khaled Batarfi - zijn, schrijft Belga.Jemen, het armste land in het Midden-Oosten, is de zoveelste staat in de regio die in chaos wordt gestort. Het land werd al geregeld geteisterd door aanslagen van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAS), met recent ook een driedubbele bomaanslag door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) waarbij minstens 140 doden vielen. In het zuiden van Jemen is er dan weer separatistische onrust.Tot slot is de stabiliteit helemaal zoek sinds de opmars van de sjiitische houthi-rebellen en de - ondertussen internationale - reactie daarop. De houthi's eisten onder andere een nieuwe regering met een betere vertegenwoordiging van de verschillende facties in het land.De houthi's namen de hoofdstad Sanaa en gebieden in het noorden en later ook het centrum en westen - waar al-Qaeda actief is - in. Toen ze hun opmars wilden voortzetten in de strategische zuidelijke havenstad Aden, waar president Abd Rabbuh Mansur al-Hadi zijn toevlucht zocht, greep Saudi-Arabië geruggensteund door een internationale coalitie in.Desondanks bereikten de rebellen het centrum van Aden. Ondertussen echter teruggedrongen door de luchtaanvallen van het buurland. Die luchtaanvallen hebben eerder deze week in het noorden van Jemen een vluchtelingenkamp geraakt waarbij minstens 29 mensen omkwamen en 41 gewonden vielen onder wie veertien kinderen en elf vrouwen, zo bericht Human Rights Watch. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde dat een medische faciliteit in het kamp, een lokale markt en een brug geraakt werden.