Zaterdagochtend is een vrachtwagen met explosieven tot ontploffen gebracht in een drukke wijk van de Somalische hoofdstad. De ontploffing gebeurde tijdens het spitsuur aan een druk kruispunt met een checkpoint.

Eerdere berichten spraken over meer dan 70 dodelijke slachtoffers, maar volgens de politie zijn er intussen bijna 100 doden geteld. De bomaanslag is nog niet opgeëist.

Volgens de politie deed de explosie zich voor in een drukke wijk van de Somalische hoofdstad.

'Omdat er veel mensen, en vooral veel scholieren, in de buurt waren, was de aanslag verwoestend', zegt getuige Muhibo Ahmed. 'Het enige wat ik kon zien waren dode lichamen, waarvan er sommige onherkenbaar waren verbran', zegt een andere getuige, Sakariye Abdukadir.

Somalië wordt wel al langer geteisterd door aanslagen van al-Shabaab, de aan al-Qaida gelinkte groepering die de Somalische regering omver wil werpen. De groepering werd in 2011 uit de Somalische hoofdstad verdreven, maar voert vanuit het platteland nog vaak guerrilla-acties uit.

Zaterdagochtend is een vrachtwagen met explosieven tot ontploffen gebracht in een drukke wijk van de Somalische hoofdstad. De ontploffing gebeurde tijdens het spitsuur aan een druk kruispunt met een checkpoint. Eerdere berichten spraken over meer dan 70 dodelijke slachtoffers, maar volgens de politie zijn er intussen bijna 100 doden geteld. De bomaanslag is nog niet opgeëist. Volgens de politie deed de explosie zich voor in een drukke wijk van de Somalische hoofdstad. 'Omdat er veel mensen, en vooral veel scholieren, in de buurt waren, was de aanslag verwoestend', zegt getuige Muhibo Ahmed. 'Het enige wat ik kon zien waren dode lichamen, waarvan er sommige onherkenbaar waren verbran', zegt een andere getuige, Sakariye Abdukadir. Somalië wordt wel al langer geteisterd door aanslagen van al-Shabaab, de aan al-Qaida gelinkte groepering die de Somalische regering omver wil werpen. De groepering werd in 2011 uit de Somalische hoofdstad verdreven, maar voert vanuit het platteland nog vaak guerrilla-acties uit.