Al 65 doden geteld bij aardbeving in Nieuw-Zeeland

© reuters

Bij de aardbeving in Christchurch, de tweede grootste stad in Nieuw-Zeeland, zijn 65 mensen om het leven gekomen. De stad was nog in heropbouw na de vorige aardbeving in september.

De Nieuw-Zeelandse premier John Key waarschuwde dat de dodenbalans verder kan oplopen. Er zouden namelijk nog tientallen mensen onder de brokstukken liggen.

De aardbeving met een kracht van 6,3 vond plaats om 12.51 uur lokale tijd. Het epicentrum lag 10 kilometer ten zuiden van de stad, op een diepte van 5 kilometer.

Grondverschuivingen

De grond zou op sommige plaatsen tot een meter omhooggekomen zijn. Verschillende gebouwen zijn ingestort, leidingen zijn gesprongen en wegen werden beschadigd. Meer dan de helft van de stad zou zonder elektriciteit zitten.

Voorlopig is er geen melding van Belgische slachtoffers, meldt Bart Ouvry, woordvoerder van de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken.

Vorige aardbeving

Christchurch werd in september al eens getroffen door een aardbeving met kracht 7. Die veroorzaakte veel schade, maar er vielen toen geen doden. De heropbouw werd bemoeilijkt door een reeks naschokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content