In de wijk Chacao van de hoofdstad Caracas werd woensdag een 20-jarige betoger gedood door een vlakbij zijn gezicht afgevuurde traangasgranaat, aldus burgemeester Ramón Muchacho. In de stad Valencia bezweek een 22-jarige demonstrant aan zijn schotwonden in het ziekenhuis, aldus het parket.

Volgens procureur-generaal Luisa Ortega liepen bijna 500 mensen verwondingen op en werden er meer dan 1.200 anderen opgepakt. De oppositie waarschuwt voor een dictatuur van Maduro en wil nieuwe verkiezingen. Inmiddels raakte bekend dat drie soldaten uit protest tegen Maduro zijn gedeserteerd en politiek asiel hebben aangevraagd in buurland Colombia.

De oppositie had de parlementsverkiezingen in 2015 met afstand gewonnen. Maduro regeert sindsdien met nooddecreten en laat het parlement links liggen. Maduro wil 500.000 militieleden met geweren bewapenen en waarschuwt voor een staatsgreep van rechts tegen het sociaal project, dat door wijlen president Hugo Chávez 18 jaar geleden op gang werd geblazen.

Beelden tonen steeds weer hoe met de socialisten sympathiserende bendes demonstraties van de oppositie aanvallen, terwijl de politie massaal traangasgranaten inzet tegen de betogers. Maduro daarentegen zegt dat de oppositie "een gewelddadig offensief" heeft ingezet om een buitenlandse interventie af te dwingen.

Het land met wereldwijd de grootste oliereserves gaat gebukt onder een hyperinflatie en een gebrek aan deviezen en staat aan de rand van het bankroet.

In de wijk Chacao van de hoofdstad Caracas werd woensdag een 20-jarige betoger gedood door een vlakbij zijn gezicht afgevuurde traangasgranaat, aldus burgemeester Ramón Muchacho. In de stad Valencia bezweek een 22-jarige demonstrant aan zijn schotwonden in het ziekenhuis, aldus het parket.Volgens procureur-generaal Luisa Ortega liepen bijna 500 mensen verwondingen op en werden er meer dan 1.200 anderen opgepakt. De oppositie waarschuwt voor een dictatuur van Maduro en wil nieuwe verkiezingen. Inmiddels raakte bekend dat drie soldaten uit protest tegen Maduro zijn gedeserteerd en politiek asiel hebben aangevraagd in buurland Colombia.De oppositie had de parlementsverkiezingen in 2015 met afstand gewonnen. Maduro regeert sindsdien met nooddecreten en laat het parlement links liggen. Maduro wil 500.000 militieleden met geweren bewapenen en waarschuwt voor een staatsgreep van rechts tegen het sociaal project, dat door wijlen president Hugo Chávez 18 jaar geleden op gang werd geblazen.Beelden tonen steeds weer hoe met de socialisten sympathiserende bendes demonstraties van de oppositie aanvallen, terwijl de politie massaal traangasgranaten inzet tegen de betogers. Maduro daarentegen zegt dat de oppositie "een gewelddadig offensief" heeft ingezet om een buitenlandse interventie af te dwingen.Het land met wereldwijd de grootste oliereserves gaat gebukt onder een hyperinflatie en een gebrek aan deviezen en staat aan de rand van het bankroet.