De zogenoemde trojka is het met Cyprus eens geworden over een heffing van 20 procent op spaartegoeden boven 100.000 euro bij de Bank van Cyprus. Bij andere geldinstellingen zou dat 4 procent moeten worden. Dat hebben Cypriotische functionarissen laten weten.
Vertegenwoordigers van de trojka - die bestaat uit de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds - overleggen zaterdag met Cyprus over een reddingsplan voor het eiland dat afstevent op een faillissement. De taks op spaartegoeden is een van de voornaamste en ook mesgesprekspunten. Genationaliseerde pensioenfondsen hebben in het plan vooralsnog geen rol.

Cyprus moet voor maandag kunnen bewijzen dat het 5,8 miljard euro kan bijdragen aan de reddingsoperatie. Lukt dat niet, dan dreigt het faillissement. (Belga/MI)

De zogenoemde trojka is het met Cyprus eens geworden over een heffing van 20 procent op spaartegoeden boven 100.000 euro bij de Bank van Cyprus. Bij andere geldinstellingen zou dat 4 procent moeten worden. Dat hebben Cypriotische functionarissen laten weten. Vertegenwoordigers van de trojka - die bestaat uit de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds - overleggen zaterdag met Cyprus over een reddingsplan voor het eiland dat afstevent op een faillissement. De taks op spaartegoeden is een van de voornaamste en ook mesgesprekspunten. Genationaliseerde pensioenfondsen hebben in het plan vooralsnog geen rol. Cyprus moet voor maandag kunnen bewijzen dat het 5,8 miljard euro kan bijdragen aan de reddingsoperatie. Lukt dat niet, dan dreigt het faillissement. (Belga/MI)