Dat meldt persagentschap DPA.

Obama kondigde dinsdag aan dat hij de voorwaarden waaronder Washington eventueel kernwapens inzet gaat beperken. Zo beloofde hij dat ze niet zullen worden gebruikt tegen landen die zelf geen kernwapens bezitten.

Het beleid geldt echter niet voor landen als Noord-Korea en Iran, omdat die weigeren hun nucleaire programma's onder internationaal toezicht te stellen.

"Zulke uitspraken kwamen zelfs niet van zijn voorganger (George W. Bush, nvdr.)", zei Ahmadinejad woensdag in een toespraak op de Iraanse staatstelevisie.

"De Amerikaanse leiders gedragen zich als cowboys in een westernfilm: telkens er een probleem is, grijpen ze naar het geweer", aldus Ahmadinejad.

Dat meldt persagentschap DPA. Obama kondigde dinsdag aan dat hij de voorwaarden waaronder Washington eventueel kernwapens inzet gaat beperken. Zo beloofde hij dat ze niet zullen worden gebruikt tegen landen die zelf geen kernwapens bezitten. Het beleid geldt echter niet voor landen als Noord-Korea en Iran, omdat die weigeren hun nucleaire programma's onder internationaal toezicht te stellen. "Zulke uitspraken kwamen zelfs niet van zijn voorganger (George W. Bush, nvdr.)", zei Ahmadinejad woensdag in een toespraak op de Iraanse staatstelevisie. "De Amerikaanse leiders gedragen zich als cowboys in een westernfilm: telkens er een probleem is, grijpen ze naar het geweer", aldus Ahmadinejad.