Op de tweede dag van zijn omstreden bezoek aan Libanon heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad Israël uitgedaagd. Op amper vier kilometer van de grens met Israël voorspelde hij dat de Joodse staat "zal verdwijnen".

"De bezettende zionisten hebben geen andere keuze dan terug te keren naar hun oorspronkelijke land," sprak Ahmadinejad in het Zuid-Libanese dorpje Bent Jbeil.

De Iraanse president werd er als een held onthaald. Tienduizenden mensen zwaaiden met Iraanse, Libanese en Hezbollahvlaggen.

Vernield

Ahmadinejad is fysiek nooit zo dicht bij Israël geweest: Bent Jbeil ligt op circa vier kilometer van de grens tussen Libanon en Israël.

Het is ook een van de dorpen die tijdens de oorlog tussen de radicale sjiitische Hezbollahgroepering en Israël in 2006 werd vernield en vooral met Iraans geld werd heropgebouwd.

Omstreden

Het bezoek van Ahmadinejad aan Libanon is zeer omstreden en wordt beschouwd als teken van steun aan Hezbollah.

De pro-westerse parlementaire meerderheid beschuldigt, net als Israël en de Verenigde Staten, Iran van inmenging en van bewapening van Hezbollah.

(KVDA)

Op de tweede dag van zijn omstreden bezoek aan Libanon heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad Israël uitgedaagd. Op amper vier kilometer van de grens met Israël voorspelde hij dat de Joodse staat "zal verdwijnen". "De bezettende zionisten hebben geen andere keuze dan terug te keren naar hun oorspronkelijke land," sprak Ahmadinejad in het Zuid-Libanese dorpje Bent Jbeil. De Iraanse president werd er als een held onthaald. Tienduizenden mensen zwaaiden met Iraanse, Libanese en Hezbollahvlaggen. Vernield Ahmadinejad is fysiek nooit zo dicht bij Israël geweest: Bent Jbeil ligt op circa vier kilometer van de grens tussen Libanon en Israël. Het is ook een van de dorpen die tijdens de oorlog tussen de radicale sjiitische Hezbollahgroepering en Israël in 2006 werd vernield en vooral met Iraans geld werd heropgebouwd. Omstreden Het bezoek van Ahmadinejad aan Libanon is zeer omstreden en wordt beschouwd als teken van steun aan Hezbollah. De pro-westerse parlementaire meerderheid beschuldigt, net als Israël en de Verenigde Staten, Iran van inmenging en van bewapening van Hezbollah.(KVDA)