Dat meldt Unama, de VN-missie in Afghanistan. Volgens de VN zouden de opstandelingen verantwoordelijk zijn voor 80 procent van de burgerslachtoffers, 14 procent is toe te schrijven aan pro-regeringstroepen (Afghaanse en internationale troepen). In 6 procent van de gevallen kon geen verantwoordelijke worden aangewezen.

'Zelfgemaakte explosieven en zelfmoordaanslagen, tactieken gebruikt door antiregeringsgroepen, waren verantwoordelijk voor 49 procent van het totale aantal doden en gewonden', zo luidt het in een persbericht van Unama. (Belga/SD)

Dat meldt Unama, de VN-missie in Afghanistan. Volgens de VN zouden de opstandelingen verantwoordelijk zijn voor 80 procent van de burgerslachtoffers, 14 procent is toe te schrijven aan pro-regeringstroepen (Afghaanse en internationale troepen). In 6 procent van de gevallen kon geen verantwoordelijke worden aangewezen. 'Zelfgemaakte explosieven en zelfmoordaanslagen, tactieken gebruikt door antiregeringsgroepen, waren verantwoordelijk voor 49 procent van het totale aantal doden en gewonden', zo luidt het in een persbericht van Unama. (Belga/SD)