Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de vrijlating van Mullah Baradar bevestigd aan het Franse persagentschap AFP. De vrijlating komt er op vraag van de Afghaanse regering, meldt de BBC.

Met de vrijlating van Mullah Baradar wil Pakistan het Afghaanse verzoeningsproces steunen. Mullah Baradar is een van de vier mannen die de Afghaanse Taliban oprichtten in 1994 en vluchtte na de val van het Talibanregime in 2001 naar Pakistan. Hij werd een leidend figuur van de opstand tegen de Amerikaanse invasie in Afghanistan. In 2010 werd hij opgepakt in de Pakistaanse havenstad Karachi.

Sinds vorig jaar liet Islamabad al 34 leden van de Taliban vrij.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de vrijlating van Mullah Baradar bevestigd aan het Franse persagentschap AFP. De vrijlating komt er op vraag van de Afghaanse regering, meldt de BBC. Met de vrijlating van Mullah Baradar wil Pakistan het Afghaanse verzoeningsproces steunen. Mullah Baradar is een van de vier mannen die de Afghaanse Taliban oprichtten in 1994 en vluchtte na de val van het Talibanregime in 2001 naar Pakistan. Hij werd een leidend figuur van de opstand tegen de Amerikaanse invasie in Afghanistan. In 2010 werd hij opgepakt in de Pakistaanse havenstad Karachi. Sinds vorig jaar liet Islamabad al 34 leden van de Taliban vrij.