De beslissing om de Amerikaanse troepenmacht niet terug te trekken 'toont een duurzaam engagement van deze fundamentele partner', zegt Ghani in een communiqué. Ook NAVO-topman Jens Stoltenberg reageert tevreden. 'Het is ons doel om te verzekeren dat Afghanistan nooit meer een schuilplaats kan worden voor terroristen die onze landen aanvallen', klonk het.

'De nieuwe aanpak' van president Trump is de goeie, meent Stoltenberg. Het Pentagon heeft momenteel 8.400 soldaten in Afghanistan. De NAVO is er in het kader van de missie 'Resolute Support' met 12.000 man, twee derden daarvan zijn Amerikanen.

De beslissing om de Amerikaanse troepenmacht niet terug te trekken 'toont een duurzaam engagement van deze fundamentele partner', zegt Ghani in een communiqué. Ook NAVO-topman Jens Stoltenberg reageert tevreden. 'Het is ons doel om te verzekeren dat Afghanistan nooit meer een schuilplaats kan worden voor terroristen die onze landen aanvallen', klonk het. 'De nieuwe aanpak' van president Trump is de goeie, meent Stoltenberg. Het Pentagon heeft momenteel 8.400 soldaten in Afghanistan. De NAVO is er in het kader van de missie 'Resolute Support' met 12.000 man, twee derden daarvan zijn Amerikanen.