AfD-voorzitter uit Bremen aangevallen op straat

Frank Magnitz © Belga

Frank Magnitz, de voorzitter van Alternative für Deutschland (AfD) in de Duitse deelstaat Bremen, is maandag het slachtoffer geworden van een aanval. De man werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, aldus een verklaring van zijn partij. Magnitz gaat er zelf vanuit dat de dokters hem nog tot het weekend in het ziekenhuis zullen houden.

Het rechtspopulistische parlementslid werd maandagnamiddag op straat in de binnenstad van Bremen aangevallen door drie personen, die hun gezicht bedekt hadden. Magnitz herinnert zich zelf nog nauwelijks iets van de feiten. Zijn aanvallers sloegen hem op het hoofd, waardoor hij het bewustzijn verloor.

De politie vermoedt dat het om een politiek gemotiveerde daad gaat. Het gerecht en de politie zijn een onderzoek gestart. De politie deed ook een oproep om getuigen van het incident te vinden. AfD was in Bremen, de kleinste Duitse deelstaat, al vaak het doelwit van aanslagen. De ramen van het partijhoofdkwartier werden ingeslagen, en ook een auto werd vernield. Op 26 mei vinden in Bremen deelstaatverkiezingen plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content