De slopingswerken van het zuidelijk deel van de Jungle van Calais, de grootste bidonville van Frankrijk, worden voor de tweede week voortgezet onder strikte bewaking van de politie. De werkzaamheden waren in het weekeinde opgeschort, maar worden nu in de vrieskou ondanks een fijn laagje sneeuw voortgezet. Een bedrijf is in overheidsopdracht bezig met de afbraak van de geïmproviseerde onderkomens. Een zeventigtal migranten en humanitaire hulpverleners kijken toe, op veilige afstand gehouden door een grote politiemacht.

Sinds 29 februari is al zeker 2 van de 7,5 hectare met de grond gelijkgemaakt en afgebroken, aldus de Franse autoriteiten die de migranten een ander onderkomen hebben aangeboden in vluchtelingenkampen elders in het land.

Enkele kilometer meer oostwaarts, in Grande-Synthe, zal een eerste vluchtelingenkamp volgens de internationale normen, het eerste in Frankrijk, maandagmorgen zijn deuren openen. Circa 200 houten, geïsoleerde hutten kunnen de 1.050 migranten opvangen uit het voormalige, ongezonde kamp van Grande-Synthe. (Belga/AVE)

De slopingswerken van het zuidelijk deel van de Jungle van Calais, de grootste bidonville van Frankrijk, worden voor de tweede week voortgezet onder strikte bewaking van de politie. De werkzaamheden waren in het weekeinde opgeschort, maar worden nu in de vrieskou ondanks een fijn laagje sneeuw voortgezet. Een bedrijf is in overheidsopdracht bezig met de afbraak van de geïmproviseerde onderkomens. Een zeventigtal migranten en humanitaire hulpverleners kijken toe, op veilige afstand gehouden door een grote politiemacht.Sinds 29 februari is al zeker 2 van de 7,5 hectare met de grond gelijkgemaakt en afgebroken, aldus de Franse autoriteiten die de migranten een ander onderkomen hebben aangeboden in vluchtelingenkampen elders in het land. Enkele kilometer meer oostwaarts, in Grande-Synthe, zal een eerste vluchtelingenkamp volgens de internationale normen, het eerste in Frankrijk, maandagmorgen zijn deuren openen. Circa 200 houten, geïsoleerde hutten kunnen de 1.050 migranten opvangen uit het voormalige, ongezonde kamp van Grande-Synthe. (Belga/AVE)