De aanslag gebeurde aan de ingang van een ziekenhuis waar de advocaten waren samengekomen om voorzitter Bilal Anwar Kasi van de advocatenvereniging in de provincie te herdenken. Die was eerder op de dag doodgeschoten in Quetta.

Ongeveer 200 gewonden worden verzorgd in het ziekenhuis. Sommigen van hen verkeren in kritieke toestand en de dodentol zou dan ook nog kunnen oplopen.

Zelfmoordaanslag

Belga Image
© Belga Image
Belga Image
© Belga Image

Volgens de politie gaat het om een zelfmoordaanslag. Hoewel de autoriteiten vermoedden dat de soennitische extremisten van de groepering Lashkar-e-Jhangvi erachter zit, is de aanslag opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat (IS).

Boycot

Pakistaanse advocatenverenigingen hebben opgeroepen tot een dag van rouw en een boycot van rechtbanken in heel Pakistan op dinsdag uit protest tegen de aanslag.

Premier Nawas Sharif heeft de aanslag veroordeeld en zei dat 'niemand de vrede in de provincie mag verstoren'. (Belga/KVDA)

De aanslag gebeurde aan de ingang van een ziekenhuis waar de advocaten waren samengekomen om voorzitter Bilal Anwar Kasi van de advocatenvereniging in de provincie te herdenken. Die was eerder op de dag doodgeschoten in Quetta.Ongeveer 200 gewonden worden verzorgd in het ziekenhuis. Sommigen van hen verkeren in kritieke toestand en de dodentol zou dan ook nog kunnen oplopen.Volgens de politie gaat het om een zelfmoordaanslag. Hoewel de autoriteiten vermoedden dat de soennitische extremisten van de groepering Lashkar-e-Jhangvi erachter zit, is de aanslag opgeëist door terreurgroepering Islamitische Staat (IS).Pakistaanse advocatenverenigingen hebben opgeroepen tot een dag van rouw en een boycot van rechtbanken in heel Pakistan op dinsdag uit protest tegen de aanslag.Premier Nawas Sharif heeft de aanslag veroordeeld en zei dat 'niemand de vrede in de provincie mag verstoren'. (Belga/KVDA)