Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

Maandag publiceerden de klokkenluidersite WikiLeaks en enkele nieuwsorganisaties vertrouwelijke documenten over de Amerikaanse gevangenen in Guantanamo Bay.

Enkele uren later liet het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten dat de documenten juridisch beschermd blijven, ook al zijn ze voor iedereen toegankelijk op het internet.

Voor de advocaten betekent dat dat ze de documenten met de nodige voorzichtigheid moeten behandelen en bijvoorbeeld alleen maar in een beveiligde overheidsomgeving mogen lezen. (LV)

Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times. Maandag publiceerden de klokkenluidersite WikiLeaks en enkele nieuwsorganisaties vertrouwelijke documenten over de Amerikaanse gevangenen in Guantanamo Bay. Enkele uren later liet het Amerikaanse Ministerie van Justitie weten dat de documenten juridisch beschermd blijven, ook al zijn ze voor iedereen toegankelijk op het internet. Voor de advocaten betekent dat dat ze de documenten met de nodige voorzichtigheid moeten behandelen en bijvoorbeeld alleen maar in een beveiligde overheidsomgeving mogen lezen. (LV)