De 25-jarige korporaal zou de klokkenluiderswebsite Wikileaks in 2010 honderdduizenden geheime documenten van de Amerikaanse strijdkrachten doorgespeeld hebben. "Soldaat Manning is geen verrader maar een jonge en naïeve persoon vol goede bedoelingen, die geschokt was door wat hij zag in Irak", aldus David Coombs.

'Fictieve feiten'

Coombs vroeg om de beschuldigingen van spionage, informaticafraude en hulp aan de vijand te laten vallen. Volgens hem gaat het om 'fictieve feiten'.

Bradley riskeert levenslang als hij veroordeeld wordt. (Belga/TV)

De 25-jarige korporaal zou de klokkenluiderswebsite Wikileaks in 2010 honderdduizenden geheime documenten van de Amerikaanse strijdkrachten doorgespeeld hebben. "Soldaat Manning is geen verrader maar een jonge en naïeve persoon vol goede bedoelingen, die geschokt was door wat hij zag in Irak", aldus David Coombs.'Fictieve feiten' Coombs vroeg om de beschuldigingen van spionage, informaticafraude en hulp aan de vijand te laten vallen. Volgens hem gaat het om 'fictieve feiten'. Bradley riskeert levenslang als hij veroordeeld wordt. (Belga/TV)