Adviseur Erdogan die betoger trapte is ontslagen

De adviseur van de Turkse premier Recep Erdogan die een betoger schopte, is ontslagen.

De Turkse premier Recep Erdogan maakte een ergs slechte beurt met zijn reactie op het tragische mijnongeval in Soma, West-Turkije. 'Deze dingen gebeuren nu eenmaal in koolmijnen,' zei Erdogan. Alsof dat nog niet erg genoeg was, besloot zijn adviseur Yusuf Yerkel een rouwende betoger te trappen terwijl de man op de grond lag en vastgehouden werd door de oproerpolitie. De laffe actie werd echter gefotografeerd. De foto ging Turkije en de wereld rond.

Yerkel ging daarop in ziekteverlof, wegens pijn aan het been waarmee hij de rouwende man schopte. De man moet nu opstappen.

Adviseur Erdogan die betoger trapte is ontslagenDe adviseur van de Turkse premier Recep Erdogan die een betoger schopte, is ontslagen. De Turkse premier Recep Erdogan maakte een ergs slechte beurt met zijn reactie op het tragische mijnongeval in Soma, West-Turkije. 'Deze dingen gebeuren nu eenmaal in koolmijnen,' zei Erdogan. Alsof dat nog niet erg genoeg was, besloot zijn adviseur Yusuf Yerkel een rouwende betoger te trappen terwijl de man op de grond lag en vastgehouden werd door de oproerpolitie. De laffe actie werd echter gefotografeerd. De foto ging Turkije en de wereld rond.Yerkel ging daarop in ziekteverlof, wegens pijn aan het been waarmee hij de rouwende man schopte. De man moet nu opstappen.