De soldaten liepen in een hinderlaag van de islamisten, meldt de Tunesische staatstelevisie. Na het incident verscheen president Moncef Marzoeki op de staatstelevisie. Hij riep de bevolking op tot nationale eenheid.

In Tunesië, de bakermat van de Arabische Lente, zijn de spanningen de voorbije dagen fel opgelopen. Afgelopen weekend hadden voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda elkaar met stenen en flessen bekogeld. De politie moest traangas gebruiken om hen uit elkaar te halen.

De aanleiding voor het opflakkeren van de onlusten is de moord op oppositieleider Mohamed Brahmi afgelopen donderdag. (Belga/TV)

De soldaten liepen in een hinderlaag van de islamisten, meldt de Tunesische staatstelevisie. Na het incident verscheen president Moncef Marzoeki op de staatstelevisie. Hij riep de bevolking op tot nationale eenheid. In Tunesië, de bakermat van de Arabische Lente, zijn de spanningen de voorbije dagen fel opgelopen. Afgelopen weekend hadden voor- en tegenstanders van de islamistische regeringspartij Ennahda elkaar met stenen en flessen bekogeld. De politie moest traangas gebruiken om hen uit elkaar te halen. De aanleiding voor het opflakkeren van de onlusten is de moord op oppositieleider Mohamed Brahmi afgelopen donderdag. (Belga/TV)