Het Turkse leger is zaterdag in Afrin gestart met de grondoperatie 'Operatie Olijftak', om de Koerdische milities uit Afrin te verdrijven en de enclave "van terroristen te bevrijden". Ook het aantal luchtaanvallen en beschietingen op de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) nam toe.

Volgens Birusk Hasakeh, de woordvoerder van de YPG-milities, werden acht burgers gedood door Turkse raketaanvallen op de boerderij waar ze woonden. Bij het bombardement op het dorp Jalbara was minstens één kind onder de doden, stelt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Op beelden die de YPG aan de pers doorspeelden, is te zien hoe Koerdische reddingswerkers bebloede lichamen uit een ingestorte betonconstructie halen.

Zaterdag zei Hasakeh dat tien personen, waaronder zeven burgers, gedood werden bij Turkse bombardementen. Ankara beschuldigt de YPG ervan de Syrische tak van de Koerdistaanse Arbeiderspartij (PKK) te zijn. Die laatste wordt door Turkije en zijn westerse bondgenoten als een terroristische organisatie gezien. De YPG zijn ook de ruggengraat van de Syrische Democratische Krachten (SDF), een bondgenootschap van Koerdische en Arabische strijders dat door de Verenigde Staten gesteund wordt in hun strijd tegen Islamitische Staat.

Het Turkse leger is zaterdag in Afrin gestart met de grondoperatie 'Operatie Olijftak', om de Koerdische milities uit Afrin te verdrijven en de enclave "van terroristen te bevrijden". Ook het aantal luchtaanvallen en beschietingen op de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG) nam toe. Volgens Birusk Hasakeh, de woordvoerder van de YPG-milities, werden acht burgers gedood door Turkse raketaanvallen op de boerderij waar ze woonden. Bij het bombardement op het dorp Jalbara was minstens één kind onder de doden, stelt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. Op beelden die de YPG aan de pers doorspeelden, is te zien hoe Koerdische reddingswerkers bebloede lichamen uit een ingestorte betonconstructie halen. Zaterdag zei Hasakeh dat tien personen, waaronder zeven burgers, gedood werden bij Turkse bombardementen. Ankara beschuldigt de YPG ervan de Syrische tak van de Koerdistaanse Arbeiderspartij (PKK) te zijn. Die laatste wordt door Turkije en zijn westerse bondgenoten als een terroristische organisatie gezien. De YPG zijn ook de ruggengraat van de Syrische Democratische Krachten (SDF), een bondgenootschap van Koerdische en Arabische strijders dat door de Verenigde Staten gesteund wordt in hun strijd tegen Islamitische Staat.