De ceremonie werd rechtstreeks uitgezonden op de televisie.

Afgezet

Sisi zette bijna een jaar geleden de eerste democratisch gekozen Egyptische president Mohamed Morsi af. De interim-regering onder leiding van Adly Mansour voerde nadien een verbeten strijd tegen de Moslimbroederschap van Morsi.

Sisi won de presidentsverkiezingen met 96,9 procent van de stemmen. Hamdien Sabahi, de enige uitdager van de vroegere militaire leider, strandde op 3,1 procent. De opkomst bedroeg 47,45 procent. Na het nieuws van de overwinning stroomden duizenden mensen samen op het Tahrirplein om de zege te vieren. (Belga/KVDA)

De ceremonie werd rechtstreeks uitgezonden op de televisie. AfgezetSisi zette bijna een jaar geleden de eerste democratisch gekozen Egyptische president Mohamed Morsi af. De interim-regering onder leiding van Adly Mansour voerde nadien een verbeten strijd tegen de Moslimbroederschap van Morsi. Sisi won de presidentsverkiezingen met 96,9 procent van de stemmen. Hamdien Sabahi, de enige uitdager van de vroegere militaire leider, strandde op 3,1 procent. De opkomst bedroeg 47,45 procent. Na het nieuws van de overwinning stroomden duizenden mensen samen op het Tahrirplein om de zege te vieren. (Belga/KVDA)