Het kabinet was nog maar sinds juni gevormd. Met de vorming probeerde men de breuk enigszins te lijmen tussen Hamas, dat in Gaza regeert, en Fatah, dat aan de macht is op de Westelijke Jordaanoever.

Maar nu zegt Abbas dat de regering ontbonden wordt "omdat Hamas niet toeliet dat de regering in Gaza werkte".

De eenheidsregering had onder meer moeten optreden voor de heropbouw van Gaza, maar is daar niet of nauwelijks in geslaagd.

Verwijten

Fatah en Hamas leefden op voet oorlog nadat Hamas, dat in 2006 in Gaza de verkiezingen won, een jaar later Fatah militair verdreef uit het gebied.

Fatah beschuldigt Hamas ervan dat het een islamitische staat in Gaza wil vestigen. Terwijl Hamas Fatah collaboratie met Israël verwijt.

Israël weigerde dan weer met de eenheidsregering te onderhandelen omdat Hamas, dat de vernietiging van Israël nastreeft, er deel van uitmaakt.

(RR)

Het kabinet was nog maar sinds juni gevormd. Met de vorming probeerde men de breuk enigszins te lijmen tussen Hamas, dat in Gaza regeert, en Fatah, dat aan de macht is op de Westelijke Jordaanoever.Maar nu zegt Abbas dat de regering ontbonden wordt "omdat Hamas niet toeliet dat de regering in Gaza werkte".De eenheidsregering had onder meer moeten optreden voor de heropbouw van Gaza, maar is daar niet of nauwelijks in geslaagd.Fatah en Hamas leefden op voet oorlog nadat Hamas, dat in 2006 in Gaza de verkiezingen won, een jaar later Fatah militair verdreef uit het gebied. Fatah beschuldigt Hamas ervan dat het een islamitische staat in Gaza wil vestigen. Terwijl Hamas Fatah collaboratie met Israël verwijt.Israël weigerde dan weer met de eenheidsregering te onderhandelen omdat Hamas, dat de vernietiging van Israël nastreeft, er deel van uitmaakt.(RR)