Aardbeving Turkije: dodental opgelopen tot 523 doden

De aardbeving in het oosten van Turkije heeft 523 doden en 1.650 gewonden geëist. België stuurt een B-Fastteam.

De aardbeving met een magnitude van 7,2 die de Oost-Turkse provincie Van trof, heeft 523 doden en 1.650 gewonden geëist. Dat blijkt uit een nieuwe, voorlopige balans die door de Turkse overheid is bekendgemaakt.

Toch nog enig goed nieuws: 91 uur na de beving is nog een 19-jarige student levend van onder het puin van een vier verdiepingen hoog gebouw in Ercis gehaald.

Ercis is de stad die het zwaarst door de aardbeving is getroffen.

Belgische hulp

Ondertussen is een B-Fastteam van dertien mensen sterk vertrokken naar Turkije. Het team, dat bestaat uit personeelsleden van de Civiele Bescherming van Binnenlandse Zaken en uit mensen van de federale overheidsdiensten Volksgezondheid en Defensie, zal in Ercis een tentenkamp opzetten waar 2.000 slachtoffers van de ramp.

De 400 tenten voor het tentenkamp vertrekken vrijdagavond richting Turkije. De tenten zullen worden uitgerust met verwarming, dekens en keukenfornuizen en moeten de dakloze slachtoffers tegen winterse weersomstandigheden beschermen. Alle materiaal voor het tentenkamp en van het B-Fastteam wordt door België aan Turkije geschonken.

Het B-Fastteam zal zijn missie waarschijnlijk op 3 november afronden en dan terugkeren naar België. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content