Aardbeving Italië: dodentol stijgt naar 267, Italiaanse regering roept noodtoestand uit

© REUTERS

Onder de 267 doden door de aardbeving van woensdagochtend in het centrum van Italië, bevinden zich minstens acht buitenlanders. Ondertussen slinkt de hoop om nog overlevenden te vinden in de getroffen gebieden.

De buitenlandse slachtoffers zijn drie Britten, twee Roemenen, een Spanjaard, een Canadees en een Salvadoraan. Daarnaast zijn verschillende buitenlanders nog vermist. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verklaarde donderdag dat hij geen weet had van Belgische slachtoffers.

Bij de aardbeving kwamen al zeker 267 mensen om het leven en raakten 400 anderen gewond. De civiele bescherming verklaarde donderdag nog dat sinds de aardbeving 215 mensen gered werden.

Het is echter nog niet duidelijk hoeveel mensen nog vermist zijn. In de zomer verblijven namelijk veel meer mensen in de pittoreske Italiaanse dorpen, waardoor het zeer moeilijk is om uit te maken hoeveel mensen er juist aanwezig waren op het moment van de aardbeving.

Noodtoestand

Ondertussen heeft de Italiaanse regering de noodtoestand uitgeroepen. Tegelijkertijd maakte de ministerraad tijdens een spoedvergadering bekend dat de eerste 50 miljoen euro is vrijgemaakt voor de steun aan de mensen die have en goed hebben verloren en volledig aan de grond zitten.

Met deze maatregel moeten de slachtoffers van de aardbeving in de getroffen gebieden snel en onbureaucratisch geholpen worden. (Belga/NSK/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content