Het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, wordt maandag, een dag voor de nieuwe hoorzitting, ontvangen door de procureur die de zaak onderzoekt. Haar advocaat leidt daaruit af dat de zaak geklasseerd gaat worden. "Mijn interpretatie is dat ze zullen aankondigen dat de zaak volledig geklasseerd wordt of dat ze bepaalde tenlasteleggingen laten vallen", zegt de advocaat van Nafissatou Diallo in de Amerikaanse krant New York Times.

"Als dat niet zo was, dan zouden ze haar niet moeten ontmoeten. Dan zouden ze dinsdag gewoon naar de rechtbank gaan om te zeggen dat ze de zaak voortzetten." Dinsdag staat een nieuwe hoorzitting gepland in New York.

De procureur heeft nog niet laten uitschijnen wat zijn plannen zijn, maar verschillende experts verwachten dat hij de aanklachten zal laten vallen, omdat er de voorbije weken vragen zijn gerezen bij de geloofwaardigheid van Diallo en omdat het moeilijk zou zijn het misbruik voldoende te bewijzen.

Zij heeft eerder deze maand ook een burgerlijke procedure opgestart tegen Strauss-Kahn om een schadevergoeding wegens "sadistische agressie" te krijgen. De advocaten van de voormalige IMF-topman zien dat als een bewijs dat het kamermeisje alleen maar uit is op geld. (AFP/KVDA)

Het kamermeisje dat Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, wordt maandag, een dag voor de nieuwe hoorzitting, ontvangen door de procureur die de zaak onderzoekt. Haar advocaat leidt daaruit af dat de zaak geklasseerd gaat worden. "Mijn interpretatie is dat ze zullen aankondigen dat de zaak volledig geklasseerd wordt of dat ze bepaalde tenlasteleggingen laten vallen", zegt de advocaat van Nafissatou Diallo in de Amerikaanse krant New York Times. "Als dat niet zo was, dan zouden ze haar niet moeten ontmoeten. Dan zouden ze dinsdag gewoon naar de rechtbank gaan om te zeggen dat ze de zaak voortzetten." Dinsdag staat een nieuwe hoorzitting gepland in New York. De procureur heeft nog niet laten uitschijnen wat zijn plannen zijn, maar verschillende experts verwachten dat hij de aanklachten zal laten vallen, omdat er de voorbije weken vragen zijn gerezen bij de geloofwaardigheid van Diallo en omdat het moeilijk zou zijn het misbruik voldoende te bewijzen. Zij heeft eerder deze maand ook een burgerlijke procedure opgestart tegen Strauss-Kahn om een schadevergoeding wegens "sadistische agressie" te krijgen. De advocaten van de voormalige IMF-topman zien dat als een bewijs dat het kamermeisje alleen maar uit is op geld. (AFP/KVDA)