Dat meldt volgens de BBC het Keniaanse Rode Kruis.

De doelwitten waren een rooms-katholieke kerk en een Afrikaanse kerk. Volgens de nummer twee van de regionale politie, Philip Ndolo, schoten gemaskerde mannen tijdens de kerkdiensten met geweren op de gelovigen en wierpen ze granaten. Bij de dubbele aanslag vielen ook zeker 45 gewonden.

Het bloedbad is nog niet opgeëist, maar mag waarschijnlijk worden toegeschreven aan militanten van de radicaal-islamitische groepering Al-Shabab. De grensstreek tussen Kenia en Somalië is vaker het toneel van geweld sinds Kenia in oktober vorig jaar troepen stuurden naar Somalië om er Al-Shabab, dat banden heeft met Al-Qaeda, aan te pakken. Met die operatie wil Kenia een einde maken aan de ontvoering van buitenlanders op zijn grondgebied, waar het Al-Shabab voor verantwoordelijk houdt. (KVDA)

Dat meldt volgens de BBC het Keniaanse Rode Kruis. De doelwitten waren een rooms-katholieke kerk en een Afrikaanse kerk. Volgens de nummer twee van de regionale politie, Philip Ndolo, schoten gemaskerde mannen tijdens de kerkdiensten met geweren op de gelovigen en wierpen ze granaten. Bij de dubbele aanslag vielen ook zeker 45 gewonden. Het bloedbad is nog niet opgeëist, maar mag waarschijnlijk worden toegeschreven aan militanten van de radicaal-islamitische groepering Al-Shabab. De grensstreek tussen Kenia en Somalië is vaker het toneel van geweld sinds Kenia in oktober vorig jaar troepen stuurden naar Somalië om er Al-Shabab, dat banden heeft met Al-Qaeda, aan te pakken. Met die operatie wil Kenia een einde maken aan de ontvoering van buitenlanders op zijn grondgebied, waar het Al-Shabab voor verantwoordelijk houdt. (KVDA)