De schietpartij is nog altijd aan de gang, maar er is wel al sprake van zes doden.

Bij de doden zou het gaan om vier van de aanvallers en twee bewakingsagenten. Eén of meerdere aanvallers houden zich verschanst in één van de gebouwen op de basis, bericht de lokale zender NDTV.

De aanvallers drongen de luchmachtbasis omstreeks 3u30 lokale tijd, dus voor zonsopgang, binnen. Daarbij maakten ze volgens lokale media gebruik van een gestolen politievoertuig. Ze droegen ook Indiase militaire uniformen. Het lijkt erop dat de aanvallers zoveel mogelijk schade wilden aanrichten in de luchtmachtbasis, maar volgens een lokale politiechef zijn de gevechtsvliegtuigen intact gebleven.

Er wordt vermoed dat de in Kashmir opererende terreurbeweging Jaish-e-Mohammed achter de aanval zit. India beweert dat Pakistan die groep ondersteunt, terwijl Pakistan dat ontkent.

De snelweg tussen Punjab en Jammu is gesloten en de veiligheidsvoorschriften in de regio werden opgevoerd. Dat gebeurde vrijdag al, nadat het voertuig van een hooggeplaatste politieman werd gestolen door een groep gewapende mannen. De wagen werd later achtergelaten langs de autoweg. Het is niet duidelijk of die diefstal iets te maken heeft met de aanval vandaag.

Tussen India en Pakistan zijn er al decennia militaire spanningen.

Enkele dagen geleden legde de Indiase premier Narendra Modi een verrassingsbezoek af aan zijn Pakistaanse ambtgenoot Nawaz Sharif, waarbij een vredesinitiatief op tafel kwam.

(Belga/RR)

De schietpartij is nog altijd aan de gang, maar er is wel al sprake van zes doden. Bij de doden zou het gaan om vier van de aanvallers en twee bewakingsagenten. Eén of meerdere aanvallers houden zich verschanst in één van de gebouwen op de basis, bericht de lokale zender NDTV. De aanvallers drongen de luchmachtbasis omstreeks 3u30 lokale tijd, dus voor zonsopgang, binnen. Daarbij maakten ze volgens lokale media gebruik van een gestolen politievoertuig. Ze droegen ook Indiase militaire uniformen. Het lijkt erop dat de aanvallers zoveel mogelijk schade wilden aanrichten in de luchtmachtbasis, maar volgens een lokale politiechef zijn de gevechtsvliegtuigen intact gebleven.Er wordt vermoed dat de in Kashmir opererende terreurbeweging Jaish-e-Mohammed achter de aanval zit. India beweert dat Pakistan die groep ondersteunt, terwijl Pakistan dat ontkent.De snelweg tussen Punjab en Jammu is gesloten en de veiligheidsvoorschriften in de regio werden opgevoerd. Dat gebeurde vrijdag al, nadat het voertuig van een hooggeplaatste politieman werd gestolen door een groep gewapende mannen. De wagen werd later achtergelaten langs de autoweg. Het is niet duidelijk of die diefstal iets te maken heeft met de aanval vandaag.Tussen India en Pakistan zijn er al decennia militaire spanningen. Enkele dagen geleden legde de Indiase premier Narendra Modi een verrassingsbezoek af aan zijn Pakistaanse ambtgenoot Nawaz Sharif, waarbij een vredesinitiatief op tafel kwam. (Belga/RR)