De aanval vond plaats in de wijk Wazir Akbar Khan, waar verschillende ambassades en ngo's gevestigd zijn. Een "onbekend aantal gewapende mannen" zette, volgens politiewoordvoerder Ebadullah Karim, rond 23 uur de aanval in. Machinegeweren, granaten en explosieven zouden gebruikt zijn in een gevecht dat uren duurde. Het doelwit van de aanval was het voormalige Heetal Hotel, dat nu onder de nieuwe naam Rabbani Guesthouse opereert.

Het hotel, dat veel buitenlanders on zijn klanten telt, is eigendom van de Rabbani familie - een van de leden van die familie is minister van Buitenlandse Zaken Salahuddin Rabbani.

Camouflage

De politie kwam ter plekke en schoot volgens bronnen van de BBC de straatverlichting aan diggelen om haar bewegingen te camoufleren. De BBC-correspondent meende ook raketvuur te horen.

De zomer is traditioneel de periode voor Taliban-aanvallen in de hoofdstad en elders.

In de eerste vier maanden zouden bij schermutselingen 3.000 burgers gedood of verwond zijn, een toename tegen vorig jaar.

Twee weken geleden kwamen in Kaboel 14 mensen om bij een aanval tegen een hotel dat een concert organiseerde.

(Belga/RR)

De aanval vond plaats in de wijk Wazir Akbar Khan, waar verschillende ambassades en ngo's gevestigd zijn. Een "onbekend aantal gewapende mannen" zette, volgens politiewoordvoerder Ebadullah Karim, rond 23 uur de aanval in. Machinegeweren, granaten en explosieven zouden gebruikt zijn in een gevecht dat uren duurde. Het doelwit van de aanval was het voormalige Heetal Hotel, dat nu onder de nieuwe naam Rabbani Guesthouse opereert. Het hotel, dat veel buitenlanders on zijn klanten telt, is eigendom van de Rabbani familie - een van de leden van die familie is minister van Buitenlandse Zaken Salahuddin Rabbani.De politie kwam ter plekke en schoot volgens bronnen van de BBC de straatverlichting aan diggelen om haar bewegingen te camoufleren. De BBC-correspondent meende ook raketvuur te horen.De zomer is traditioneel de periode voor Taliban-aanvallen in de hoofdstad en elders. In de eerste vier maanden zouden bij schermutselingen 3.000 burgers gedood of verwond zijn, een toename tegen vorig jaar.Twee weken geleden kwamen in Kaboel 14 mensen om bij een aanval tegen een hotel dat een concert organiseerde.(Belga/RR)