Aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel beëindigd: minstens 9 doden

24/08/16 om 17:37 - Bijgewerkt op 25/08/16 om 07:26

Bij de aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn woensdag minstens 9 doden en 22 gewonden gevallen. De aanval is nog niet opgeëist, maar twee aanvallers zijn gedood. Dat zegt de politie.

Aanval op Amerikaanse universiteit in Kaboel beëindigd: minstens 9 doden

© REUTERS

"Zeven studenten zijn gedood, en dertig andere studenten en leerkrachten raakten gewond" bij de aanval, aldus woordvoerder van het ministerie Sediq Sediqqi, die toevoegt dat ook twee politieagenten om het leven kwamen.

De politie liet eerder op de dag al weten dat de aanval afgelopen was, nadat de twee aanvallers door de politie werden gedood. De aanval werd nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de taliban achter de aanval zitten. Die voeren momenteel een groot offensief uit in heel het land en voerden het aantal aanvallen de laatste weken op.

De bekende Afghaanse fotograaf Maasoud Hossaini schreef op Twitter dat gewapende talibanstrijders het universiteitsgebouw waren binnengedrongen en dat er werd geschoten. De fotograaf bevond zich in dat gebouw. Ook het parlement is in deze straat gelegen.

Donderdagochtend, tien uur na de tweet, maakte de politie bekend dat de aanval was afgelopen. Twee aanvallers waren gedood, aldus politiechef Fraidoun Obaidi aan het persagentschap AFP.

Hij gaf niet aan of bekend is tot welke groep de aanvallers behoren. Hij gaf evenmin details over slachtoffers in de universiteit. Eerder was de balans samengevat als "één dode en 22 gewonden".

(Belga/NSK/RR/TE)

Onze partners