De vaten zouden maandag in Saraqib, in de provincie Idlib, zijn gedropt. 'We weten dat het om chloorgas gaat, omdat we er in het verleden nog al door getroffen werden. We zijn vertrouwd met de geur en de symptomen', zegt dokter Abdel Aziz Bareeh aan de Britse omroep. 'We hebben 28 bevestigde gevallen, vooral vrouwen en kinderen', klinkt het nog.

Ook Syria Civil Defense, een organisatie van vrijwillige reddingswerkers, bevestigt de aanval. Ook daar klinkt het dat het 'vermoedelijk' om chloorgas gaat, al kan dat volgens hen niet met zekerheid gesteld worden.

Het gebruik van chloorgas is verboden volgens het Verdrag Chemische Wapens. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanval. In het verleden hebben de rebellen en het leger elkaar er al meermaals van beschuldigd chemische wapens in te zetten. Beide partijen ontkennen die beschuldigingen.

Saraqib ligt niet ver van de plaats waar maandag een helikopter van het Russische leger werd neergehaald. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide gebeurtenissen. (Belga/KVDA)

De vaten zouden maandag in Saraqib, in de provincie Idlib, zijn gedropt. 'We weten dat het om chloorgas gaat, omdat we er in het verleden nog al door getroffen werden. We zijn vertrouwd met de geur en de symptomen', zegt dokter Abdel Aziz Bareeh aan de Britse omroep. 'We hebben 28 bevestigde gevallen, vooral vrouwen en kinderen', klinkt het nog. Ook Syria Civil Defense, een organisatie van vrijwillige reddingswerkers, bevestigt de aanval. Ook daar klinkt het dat het 'vermoedelijk' om chloorgas gaat, al kan dat volgens hen niet met zekerheid gesteld worden. Het gebruik van chloorgas is verboden volgens het Verdrag Chemische Wapens. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanval. In het verleden hebben de rebellen en het leger elkaar er al meermaals van beschuldigd chemische wapens in te zetten. Beide partijen ontkennen die beschuldigingen. Saraqib ligt niet ver van de plaats waar maandag een helikopter van het Russische leger werd neergehaald. Het is niet duidelijk of er een verband is tussen beide gebeurtenissen. (Belga/KVDA)