In de havenstad Piraeus arriveerde vanmorgen een veerboot met bijna 800 mensen aan boord, meldde radiozender Athina 984. In januari werden dagelijks nog duizenden vluchtelingen van de eilanden in de Oost-Egeïsche Zee naar het vasteland gebracht.

Terwijl de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in januari in totaal rond de 62.000 aankomsten van migranten uit Turkije naar Griekenland had geteld, hebben volgens cijfers van februari tot nog toe 16.100 mensen de tocht over de Middellandse Zee gemaakt. Maar dat aantal is nog altijd vijf keer zo hoog als dat van februari vorig jaar.

Hotspots

Van het eiland Kos kwamen volgens de media slechts vier vluchtelingen met de ferry naar Athene. Op Kos wordt momenteel gewerkt aan de laatste hotspot van vijf geplande registratiecentra voor vluchtelingen. Die zou een van de komende dagen in gebruik kunnen genomen worden.

Centraal- en Oost-Europese landen hebben er echter weinig vertrouwen in en voeren al volop campagne om de vluchtelingenroute naar het noorden van Europa af te snijden aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. Lees meer. (Belga/KVDA)

In de havenstad Piraeus arriveerde vanmorgen een veerboot met bijna 800 mensen aan boord, meldde radiozender Athina 984. In januari werden dagelijks nog duizenden vluchtelingen van de eilanden in de Oost-Egeïsche Zee naar het vasteland gebracht.Terwijl de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in januari in totaal rond de 62.000 aankomsten van migranten uit Turkije naar Griekenland had geteld, hebben volgens cijfers van februari tot nog toe 16.100 mensen de tocht over de Middellandse Zee gemaakt. Maar dat aantal is nog altijd vijf keer zo hoog als dat van februari vorig jaar. Van het eiland Kos kwamen volgens de media slechts vier vluchtelingen met de ferry naar Athene. Op Kos wordt momenteel gewerkt aan de laatste hotspot van vijf geplande registratiecentra voor vluchtelingen. Die zou een van de komende dagen in gebruik kunnen genomen worden.Centraal- en Oost-Europese landen hebben er echter weinig vertrouwen in en voeren al volop campagne om de vluchtelingenroute naar het noorden van Europa af te snijden aan de grens tussen Griekenland en Macedonië. Lees meer. (Belga/KVDA)