Het totale aantal klachten tegen Dejaeger bedraagt nu al meer dan dertig, schrijft Het Nieuwsblad.

Het gaat telkens om incidenten die plaatsvonden in Igloolik in het Canadese territorium Nunavut tussen 1978 en 1982, toen Dejaeger daar aan de slag was als missionaris.

De 63-jarige Canadese pater van Belgische afkomst wordt verdacht van misbruik van Eskimokinderen toen hij in de jaren 70 en 80 als missionaris in Nunavut werkte. In 1990 werd hij daarvoor veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan hij maar anderhalf jaar moest uitzitten.

Illegaal

In 1995 werden er nieuwe klachten tegen hem geuit. Daarop vluchtte Dejaeger het land uit en dook hij onder. Hij verbleef bij de paters Oblaten in Blanden, bij Leuven. Interpol seinde Dejaeger voor het eerst in 2001, maar pas enkele maanden geleden kwam er plots schot in de zaak, toen bleek dat Dejaeger de Canadese nationaliteit had verworven. Dejaeger verbleef daardoor illegaal in België en moest het land uit.

Begin januari werd hij opgepakt en op 19 januari werd hij het land uitgezet en overgedragen aan de Canadese overheid. (Belga/TE)

Het totale aantal klachten tegen Dejaeger bedraagt nu al meer dan dertig, schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat telkens om incidenten die plaatsvonden in Igloolik in het Canadese territorium Nunavut tussen 1978 en 1982, toen Dejaeger daar aan de slag was als missionaris. De 63-jarige Canadese pater van Belgische afkomst wordt verdacht van misbruik van Eskimokinderen toen hij in de jaren 70 en 80 als missionaris in Nunavut werkte. In 1990 werd hij daarvoor veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan hij maar anderhalf jaar moest uitzitten. IllegaalIn 1995 werden er nieuwe klachten tegen hem geuit. Daarop vluchtte Dejaeger het land uit en dook hij onder. Hij verbleef bij de paters Oblaten in Blanden, bij Leuven. Interpol seinde Dejaeger voor het eerst in 2001, maar pas enkele maanden geleden kwam er plots schot in de zaak, toen bleek dat Dejaeger de Canadese nationaliteit had verworven. Dejaeger verbleef daardoor illegaal in België en moest het land uit. Begin januari werd hij opgepakt en op 19 januari werd hij het land uitgezet en overgedragen aan de Canadese overheid. (Belga/TE)