Dat meldt hun advocaat Patrick Klugman. De klacht werd volgens de raadsman ingediend op 27 maart.

Vooral de nieuwszender BFMTV wordt verweten mensen in gevaar te hebben gebracht. De zender zou nog tijdens de gijzelingsactie onthuld hebben dat er zich klanten schuilhielden in de koelkamer van Hyper Cacher, de winkel. "Verschillende andere media ontbrak het aan de meest elementaire voorzichtigheid, enerzijds door de operaties van de ordediensten rechtstreeks uit te zenden" en anderzijds door nog tijdens de gijzeling aan te kondigen dat er een actie was opgestart tegen de broers Kouachi, de verdachten van de schietpartij op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Gijzelnemer Coulibaly wilde zijn acties coördineren met die van de broers. Dat zij werden belaagd, kon hem, volgens de advocaat, tot verdere acties hebben bewogen.

'Hij volgde het nieuws'

Volgens de klagers volgde Coulibaly al die tijd de informatie die "door verschillende zenders, waaronder BFMTV" verspreid werd. Hoewel vooral de media geviseerd worden, gaat het officieel nog om een klacht tegen onbekenden. "De vraag is wie verantwoordelijk is voor het misdrijf. De rechtspersoon? De directeur informatie? De journalist", aldus de advocaat.

Het in gevaar brengen van iemands leven kan in Frankrijk bestraft worden met een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 15.000 euro.

(Belga/RR)

Dat meldt hun advocaat Patrick Klugman. De klacht werd volgens de raadsman ingediend op 27 maart.Vooral de nieuwszender BFMTV wordt verweten mensen in gevaar te hebben gebracht. De zender zou nog tijdens de gijzelingsactie onthuld hebben dat er zich klanten schuilhielden in de koelkamer van Hyper Cacher, de winkel. "Verschillende andere media ontbrak het aan de meest elementaire voorzichtigheid, enerzijds door de operaties van de ordediensten rechtstreeks uit te zenden" en anderzijds door nog tijdens de gijzeling aan te kondigen dat er een actie was opgestart tegen de broers Kouachi, de verdachten van de schietpartij op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. Gijzelnemer Coulibaly wilde zijn acties coördineren met die van de broers. Dat zij werden belaagd, kon hem, volgens de advocaat, tot verdere acties hebben bewogen.Volgens de klagers volgde Coulibaly al die tijd de informatie die "door verschillende zenders, waaronder BFMTV" verspreid werd. Hoewel vooral de media geviseerd worden, gaat het officieel nog om een klacht tegen onbekenden. "De vraag is wie verantwoordelijk is voor het misdrijf. De rechtspersoon? De directeur informatie? De journalist", aldus de advocaat. Het in gevaar brengen van iemands leven kan in Frankrijk bestraft worden met een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 15.000 euro.(Belga/RR)