21u20

Er vindt een explosie plaats aan het Stade de France, bij ingang D, wraar 2 lichamen worden gevonden, een passant en een man met bomgordel. De man heeft zichzelf opgeblazen nadat hem de toegang tot het stadion is geweigerd. De bomgordel was voorzien van spijkers om de impact te vergroten. Bij hem is een Syrisch paspoort gevonden.

21u25

Vanuit een zwarte Seat Leon wordt in het centrum van Parijs het vuur geopend op de bar Le Carillon en het restaurant Le Petit Cambodge. Daar vallen 15 doden en 10 gewonden.

21u30

Aan ingang H van het stadion wordt een tweede man met bomgordel dood gevonden. Ook deze bomgordel was met spijkers "versterkt".

21u32

Een andere bar, La Bonne Bière, wordt vanuit dezelfde zwarte Seat beschoten. Hier komen vijf mensen om het leven, en vallen 8 gewonden. Er worden 100 kogelhulzen gevonden.

21u36

Opnieuw wordt vanuit de Seat geschoten, dit keer is restaurant La Belle Equipe het doelwit. Er vallen 19 doden en 9 gewonden.

21u40

Er valt een zwaargewonde wanneer een "kamikaze" een bomgordel tot ontploffing brengt in Restaurant Voltaire, aan Boulevard Voltaire, in het centrum van Parijs.

21u49

De schietpartij in concertzaal Bataclan begint. Drie terroristen (en niet vier, zoals eerder aangegeven) komen aangereden in een zwarte VW Polo. 89 mensen laten het leven. Nadat ze een bloedbad hebben aangericht verwijzen de schutters naar de toestand in Syrië en Irak, en naar de Franse rol in het Midden-Oosten, als reden voor de aanslag.

21u53

Een vierde "kamikaze", met weer hetzelfde type bomgordel, blaast zichzelf op in de omgeving van het Stade de France, in de Rue de la Cokerie, aan de McDonald's. Volgens de Franse politie wilden de drie "kamikazes" aan het stadion in het Stade de France binnendringen om grotere ravage te kunnen aanrichten, maar geen van de drie is in dat opzet geslaagd.

0u20

De politie maakt een einde aan de gijzeling in de Bataclan. Twee schutters blazen zichzelf op, een derde wordt neergeschoten.

Uit onderzoek van vingerafdrukken blijkt dat een van de schutters in Bataclan een Fransman is, geboren op 22 november 1985 in Courcouronnes, bij Parijs. Hij had een strafblad maar was nooit in de gevangenis beland. "Hij werd beschouwd als een geradicaliseerd persoon en werd gevolgd door de veiligheidsdiensten", aldus procureur Molins.

Bij een andere schutter werd een Syrisch paspoort aangetroffen.

Een van de teruggevonden Syrische paspoorten behoort toe aan een 25-jarige man die in oktober via Griekenland als asielzoeker in Europa kwam.

De procureur gaf tijdens zijn persconferentie ook een nieuwe totaalbalans van de aanslagen: "We betreuren 129 doden, wat spijtig genoeg een voorlopig cijfer is, en zal veranderen, gelet op het grote aantal gekwetsten: 352 mensen, van wie er minstens 99 heel erg aan toe zijn". Er zijn zeven terroristen gedood, preciseerde hij, en niet acht, zoals hij eerder verklaarde.

(RR)

Er vindt een explosie plaats aan het Stade de France, bij ingang D, wraar 2 lichamen worden gevonden, een passant en een man met bomgordel. De man heeft zichzelf opgeblazen nadat hem de toegang tot het stadion is geweigerd. De bomgordel was voorzien van spijkers om de impact te vergroten. Bij hem is een Syrisch paspoort gevonden.Vanuit een zwarte Seat Leon wordt in het centrum van Parijs het vuur geopend op de bar Le Carillon en het restaurant Le Petit Cambodge. Daar vallen 15 doden en 10 gewonden. Aan ingang H van het stadion wordt een tweede man met bomgordel dood gevonden. Ook deze bomgordel was met spijkers "versterkt".Een andere bar, La Bonne Bière, wordt vanuit dezelfde zwarte Seat beschoten. Hier komen vijf mensen om het leven, en vallen 8 gewonden. Er worden 100 kogelhulzen gevonden.Opnieuw wordt vanuit de Seat geschoten, dit keer is restaurant La Belle Equipe het doelwit. Er vallen 19 doden en 9 gewonden. Er valt een zwaargewonde wanneer een "kamikaze" een bomgordel tot ontploffing brengt in Restaurant Voltaire, aan Boulevard Voltaire, in het centrum van Parijs.De schietpartij in concertzaal Bataclan begint. Drie terroristen (en niet vier, zoals eerder aangegeven) komen aangereden in een zwarte VW Polo. 89 mensen laten het leven. Nadat ze een bloedbad hebben aangericht verwijzen de schutters naar de toestand in Syrië en Irak, en naar de Franse rol in het Midden-Oosten, als reden voor de aanslag. Een vierde "kamikaze", met weer hetzelfde type bomgordel, blaast zichzelf op in de omgeving van het Stade de France, in de Rue de la Cokerie, aan de McDonald's. Volgens de Franse politie wilden de drie "kamikazes" aan het stadion in het Stade de France binnendringen om grotere ravage te kunnen aanrichten, maar geen van de drie is in dat opzet geslaagd. De politie maakt een einde aan de gijzeling in de Bataclan. Twee schutters blazen zichzelf op, een derde wordt neergeschoten. Uit onderzoek van vingerafdrukken blijkt dat een van de schutters in Bataclan een Fransman is, geboren op 22 november 1985 in Courcouronnes, bij Parijs. Hij had een strafblad maar was nooit in de gevangenis beland. "Hij werd beschouwd als een geradicaliseerd persoon en werd gevolgd door de veiligheidsdiensten", aldus procureur Molins. Bij een andere schutter werd een Syrisch paspoort aangetroffen.Een van de teruggevonden Syrische paspoorten behoort toe aan een 25-jarige man die in oktober via Griekenland als asielzoeker in Europa kwam.De procureur gaf tijdens zijn persconferentie ook een nieuwe totaalbalans van de aanslagen: "We betreuren 129 doden, wat spijtig genoeg een voorlopig cijfer is, en zal veranderen, gelet op het grote aantal gekwetsten: 352 mensen, van wie er minstens 99 heel erg aan toe zijn". Er zijn zeven terroristen gedood, preciseerde hij, en niet acht, zoals hij eerder verklaarde.(RR)