Eerder kondigde het Tunesisch ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat er "Belgen" bij de 44 gewonden waren. Het Belgisch ministerie preciseert dat er één Belgische gewonde is die niet in levensgevaar verkeert. Details zijn er verder niet gegeven.

Het aantal dodelijke slachtoffers wordt naar beneden bijgestuurd. Waar het Tunesisch ministerie van Binnenlandse Zaken gewag maakte van 22 doden, 20 buitenlandse toeristen en 2 Tunesiërs, een buschauffeur en een politieagent, verkondigde premier Habib Essid op de nationale televisie dat er 17 toeristen gedood zijn. Hij sprak over een "definitieve situatie".

Bij de dodelijke slachtoffers zijn er vijf Japanners, vier Italianen, twee Colombianen, een Fransman, een Pool, een Australiër en een Spaanse. De nationaliteit van twee gedode toeristen werd niet vermeld. Bij de gewonden zouden er zes Tunesiërs zijn.

Gewapende mannen hielden woensdagnamiddag een gijzelingsactie in het Bardo-museum. Die gijzeling was rond 16 uur, na een inval door de politie, afgelopen.

Ondertussen zoekt de politie twee of drie verdachten die mogelijk handlangers zijn van de twee neergeschoten daders.

Bij touroperators Thomas Cook en Jetair hebben ze geen weet van Belgen in Tunis.

Jetair laat weten niet te vliegen op Tunis. Goed 1.200 Belgen verblijven in het land, laat de touroperator weten. Zij zijn allemaal op de kuststeden Djerba en Enfidha gevlogen. Thomas Cook vliegt, net als Jetair, niet op Tunis. Een woordvoerder van Thomas Cook voegt daar nog aan toe dat zij "theoretisch gezien" geen toeristen in Tunis hebben. "Er zijn ook geen excursies vandaag, al kan het altijd dat ze op eigen houtje naar Tunis getrokken zijn."

(Belga/TE/RR)

Eerder kondigde het Tunesisch ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat er "Belgen" bij de 44 gewonden waren. Het Belgisch ministerie preciseert dat er één Belgische gewonde is die niet in levensgevaar verkeert. Details zijn er verder niet gegeven.Het aantal dodelijke slachtoffers wordt naar beneden bijgestuurd. Waar het Tunesisch ministerie van Binnenlandse Zaken gewag maakte van 22 doden, 20 buitenlandse toeristen en 2 Tunesiërs, een buschauffeur en een politieagent, verkondigde premier Habib Essid op de nationale televisie dat er 17 toeristen gedood zijn. Hij sprak over een "definitieve situatie". Bij de dodelijke slachtoffers zijn er vijf Japanners, vier Italianen, twee Colombianen, een Fransman, een Pool, een Australiër en een Spaanse. De nationaliteit van twee gedode toeristen werd niet vermeld. Bij de gewonden zouden er zes Tunesiërs zijn.Gewapende mannen hielden woensdagnamiddag een gijzelingsactie in het Bardo-museum. Die gijzeling was rond 16 uur, na een inval door de politie, afgelopen. Ondertussen zoekt de politie twee of drie verdachten die mogelijk handlangers zijn van de twee neergeschoten daders. Bij touroperators Thomas Cook en Jetair hebben ze geen weet van Belgen in Tunis. Jetair laat weten niet te vliegen op Tunis. Goed 1.200 Belgen verblijven in het land, laat de touroperator weten. Zij zijn allemaal op de kuststeden Djerba en Enfidha gevlogen. Thomas Cook vliegt, net als Jetair, niet op Tunis. Een woordvoerder van Thomas Cook voegt daar nog aan toe dat zij "theoretisch gezien" geen toeristen in Tunis hebben. "Er zijn ook geen excursies vandaag, al kan het altijd dat ze op eigen houtje naar Tunis getrokken zijn." (Belga/TE/RR)