Bij een bomaanslag op twee wagens van het Amerikaans consulaat in de Pakistaanse stad Peshawar zijn twee doden en verschillende gewonden gevallen.

Dat meldt de Amerikaanse ambassade. Het gaat om de eerste aanslag gericht tegen Amerikaanse burgers sinds de dood van Osama Bin Laden.

Doden

De explosieven waren verstopt in een Suzuki Alto, die geparkeerd stond langs de weg, en werden vanop afstand tot ontploffing gebracht toen de wagens van het consulaat voorbijreden.

Een van de twee gepantserde voertuigen raakte beschadigd. De dodelijke slachtoffers zijn een Pakistaanse voorbijgangers. Twee werknemers van het consulaat raakten lichtgewond.

De aanslag is al opgeëist door de Taliban, meldt de BBC. Sinds terreurleider Osama Bin Laden op 2 mei in Pakistan gedood werd door Amerikaanse Navy Seals, valt het land ten prooi aan een golf van aanslagen. De Pakistaanse Taliban hebben gezworen om de dood van Bin Laden te zullen wreken. (KVDA)

Bij een bomaanslag op twee wagens van het Amerikaans consulaat in de Pakistaanse stad Peshawar zijn twee doden en verschillende gewonden gevallen. Dat meldt de Amerikaanse ambassade. Het gaat om de eerste aanslag gericht tegen Amerikaanse burgers sinds de dood van Osama Bin Laden.Doden De explosieven waren verstopt in een Suzuki Alto, die geparkeerd stond langs de weg, en werden vanop afstand tot ontploffing gebracht toen de wagens van het consulaat voorbijreden. Een van de twee gepantserde voertuigen raakte beschadigd. De dodelijke slachtoffers zijn een Pakistaanse voorbijgangers. Twee werknemers van het consulaat raakten lichtgewond. De aanslag is al opgeëist door de Taliban, meldt de BBC. Sinds terreurleider Osama Bin Laden op 2 mei in Pakistan gedood werd door Amerikaanse Navy Seals, valt het land ten prooi aan een golf van aanslagen. De Pakistaanse Taliban hebben gezworen om de dood van Bin Laden te zullen wreken. (KVDA)