Aanslag op kerken voorkomen in Frankrijk: verdachte opgepakt

© AFP

In Frankrijk zou een terreuraanslag tegen kerken voorkomen zijn door een 24-jarige Algerijn te arresteren. De verdachte zou een vrouw vermoord hebben en werd opgepakt toen hij de hulpdiensten belde om een kogelwonde in zijn been te verzorgen.

In het zuidoosten van de Franse hoofdstad Parijs is enkele dagen geleden een 24-jarige Algerijnse informatietechnologiestudent gearresteerd. Daarbij werd ook een auto gevonden met geweren, andere wapens en kogelvrije vesten. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve volgens Reuters.

‘Zonder twijfel’

Op die manier zouden de Franse ordediensten een terreuraanslag voorkomen hebben. De man zou namelijk een gewapende aanval tegen kerken gepland hebben.

‘Er werden gedetailleerde documenten teruggevonden waaruit zonder twijfel bleek dat het individu een imminente aanslag plande, waarschijnlijk tegen een of twee kerken’, zei Cazeneuve.

Uit een bron bij het ministerie van Binnenlandse Zaken weet Reuters, dat de man ook verdacht wordt van een moord op een 32-jarige vrouw die zondag 19 april dood in haar auto teruggevonden werd.

Het is op diezelfde dag, dat de student gearresteerd werd. Hij zou de hulpdiensten gebeld hebben om een wonde te behandelen, aldus de bron bij Binnenlandse Zaken. Toen bleek dat het om een kogelwonde ging, werd de politie verwittigd. Een bloedspoor leidde naar een auto met wapens. De politie vermoedt, dat de man zichzelf per ongeluk in het been schoot.

Syrië

Cazeneuve meldde voorts dat de verdachte eerder onder de aandacht van de Franse autoriteiten kwam, omdat hij mogelijk naar Syrië wilde vertrekken. Politie voerde controles uit in 2014 en 2015 maar vond niets wat verder onderzoek vereiste.

Frankrijk heeft de controle van mogelijke aanslagplegers vergroot en patrouilles ingezet op bepaalde sites nadat militanten in januari zeventien mensen doodden bij aanslagen in het kantoor van satirisch weekblad Charlie Hebdo en een koosjere supermarkt. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content