De tanker bevond zich op het moment van de explosie in de Rode Zee, op zowat 60 zeemijl (110 km) van Jeddah, volgens de Iraanse media. Experts op het schip onderzoeken de oorzaak van de ontploffing. De agentschappen Irna en Isna zeggen dat er wordt uitgegaan van een aanslag.

De eigenaar van het schip zegt dat de romp van de tanker vermoedelijk geraakt werd door twee raketten. Twee van de olietanks op het schip werden geraakt, waardoor er olie in de Rode Zee lekt, meldt de National Iranian Tanker Company (NITC).

Ook het Iraanse ministerie van Olie zegt dat de tanker door twee raketten werd getroffen. Er raakte niemand gewond en de bemanning heeft het schip weer onder controle, zo luidt het nog.

De olieprijzen zijn kort na de ontploffing gestegen. De prijs voor een vat Brent-olie steeg na de aankondiging met 2,3 procent, tot meer dan 60 dollar, een vat Amerikaanse olie kost 54,69 dollar (+2,1 procent).

De tanker bevond zich op het moment van de explosie in de Rode Zee, op zowat 60 zeemijl (110 km) van Jeddah, volgens de Iraanse media. Experts op het schip onderzoeken de oorzaak van de ontploffing. De agentschappen Irna en Isna zeggen dat er wordt uitgegaan van een aanslag. De eigenaar van het schip zegt dat de romp van de tanker vermoedelijk geraakt werd door twee raketten. Twee van de olietanks op het schip werden geraakt, waardoor er olie in de Rode Zee lekt, meldt de National Iranian Tanker Company (NITC). Ook het Iraanse ministerie van Olie zegt dat de tanker door twee raketten werd getroffen. Er raakte niemand gewond en de bemanning heeft het schip weer onder controle, zo luidt het nog. De olieprijzen zijn kort na de ontploffing gestegen. De prijs voor een vat Brent-olie steeg na de aankondiging met 2,3 procent, tot meer dan 60 dollar, een vat Amerikaanse olie kost 54,69 dollar (+2,1 procent).