De aanval begon rond 10.30 uur plaatselijke tijd en duurde ongeveer twee uur. Alle zeven aanvallers kwamen volgens een adjunct-woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken om het leven. De aanwezige parlementariërs bleven ongedeerd, zo meldt de politiechef van Kaboel, Abdul Rahman Rahimi.

Een zelfmoordenaar van de taliban liet zijn voertuig maandagochtend ontploffen vlak voor het parlementsgebouw. Zo'n vijftien mensen die zich in de omliggende straten bevonden, raakten daarbij gewond, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vlak na de explosie "drong een groep opstandelingen het aanpalende gebouw binnen", en vuurde verschillende geweerschoten af.

De zes rebellen verschansten zich in het gebouw, maar konden uiteindelijk door de veiligheidstroepen worden gedood, waarmee ook meteen een einde kwam aan de aanval. De aanslag werd van bij het begin via Twitter opgeëist door de taliban.

(Belga)

De aanval begon rond 10.30 uur plaatselijke tijd en duurde ongeveer twee uur. Alle zeven aanvallers kwamen volgens een adjunct-woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken om het leven. De aanwezige parlementariërs bleven ongedeerd, zo meldt de politiechef van Kaboel, Abdul Rahman Rahimi. Een zelfmoordenaar van de taliban liet zijn voertuig maandagochtend ontploffen vlak voor het parlementsgebouw. Zo'n vijftien mensen die zich in de omliggende straten bevonden, raakten daarbij gewond, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Vlak na de explosie "drong een groep opstandelingen het aanpalende gebouw binnen", en vuurde verschillende geweerschoten af. De zes rebellen verschansten zich in het gebouw, maar konden uiteindelijk door de veiligheidstroepen worden gedood, waarmee ook meteen een einde kwam aan de aanval. De aanslag werd van bij het begin via Twitter opgeëist door de taliban. (Belga)